6 Ноември, 2016 11:16 1 284 6

Украйна няма пари за Евровизия

  • евровизия-
  • украйна-
  • пари

Провеждането на конкурса „Евровизия” за Украйна се превърна в мисия невъзможна. Това удоволствие страната едва ли би могла да си позволи, дори и при финансовата подкрепа на Европейският съюз за радио и телевизия.

Украинските власти гледаха на победата на Джамала като на триумф, но честта да бъде домакин следващата година се оказва не по джоба им. 442 млн. гривни (15.5 млн. EUR) е заделил Киев за организирането на конкурса, или три пъти повече от това, което отдели Азербайджан през 2012 г. Освен това, организаторите трябва да преминат през редица бюрократични спънки, а и при сегашните условия провеждането на конкурса в Украйна е малко вероятно.

В качеството си на организатор Европейският съюз за радио и телевизия е заявило, че ще окаже максимална финансова подкрепа.

В случай, че все пак конкурсът не се състои в Украйна, то тогава той трябва да се проведе във втория победител, която се оказва Русия. Според анализатори, това ще внесе още повече напрежение и в без това обтегнатите отношения между Киев и Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ЩАТА НА АМЕРИКА - УКРАЙНА !НЯМА ПАРИ ЗА ЕВРОВИЗЯ! ХА ХА ХА !
  • 2 Различен

    0 0 Отговор
    Само за Евровизия ли нямат????
  • 3 tost

    0 0 Отговор
    За музика нямат пари ,обаче за газ имат :).Според непотвърдена информация (диди,кирЮ и конЯ)от САШ са предложили газ на полвин цена за Укритата,но вторите са решили да я закупят от Русия и тъй като рашъните нямат $ за намесата в Донбас.По този начин богатите украинци ще подпомогнат бедния руски народ.„Приятел в нужда се познава“
  • 4 жнно

    0 0 Отговор
    Прави се един скандал и Евровизия в България!
  • 5 кроко

    0 0 Отговор
    Ми как ще правят база на Куната, като нямат пари дори за Евровизия?

    Коментиран от #6

  • 6 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "кроко":

    Укронафтите няма да правят база на Луната, македонците не са им издали визи.