Last news in Fakti

13 Ноември, 2016 17:49 1 060 3

Египет ще връща 10 години заем към МВФ

  • египет-
  • мвф-
  • заем
Египет ще връща 10 години заем към МВФ - 1
Снимка: АР/БТА

Египет ще връща 10 години отпуснатия преди дни заем от Международния валутен фонд (МВФ) в размер на 12 млрд. USD, съобщиха от Министерство на финансите на Египет. Гратисният период по заема е 4.5 години.

Икономическите реформи, които предприе Египет, трябва да доведат до ръст на БВП на глава от населението с 5.5% на година, а инфлацията не трябва да надвишава 18%. За октомври на текущата година тя е 18%, сочат данните на МВФ. Ръстът на БВП за финансовата 2015-2006 г. е 4.3%.

Кредитът отпуснат от МВФ е разчетен за период от три години и ще бъде даден на четири транша. Първият е в размер на 2.75 млрд. USD и Кайро го получи при подписване на договора за отпускане на заема на 4 ноември. Част от заема ще бъде предоставен чрез търговски банки, а друга – чрез държавни облигации, които да се търгуват на международния борсов пазар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цеко цървула

    0 0 Отговор
    Абе нали търбавите плямпаха, е сме фактор на СТАБИЛНОСТ и ПРОСПЕРИТЕТ? И отделно теглиха милиарден заем, като ни набутаха да го връщаме десетилетия, щото намаля населението и загиваме? Значи ако откраднат няколко милиарда от него, това да не броим! ИЮзлиза, че неСТАБИЛНИТЕ египтяни имват по-голям ръст от нас в БВП бре? Винету, вие сте демагози, братко Татко! Ако бе японец, щяхме да искаме да си направиш сепуко, но ти си Банкянски тарикат и за чеп не ставаш като спасител на България, но отлично наливаш пари в обръчите на КОЙ в строителството и какво ли не. затова египтяните ще се оправят, но за нас няма гаранция... Гербери - прочетете и вижте какво правят НЕСТАБИЛНИТЕ държави, а ние СТАБИЛНАТА ваша мафиотска кочина не можем да живнем от 72 години мафиотска власт. Защо ли е така?
  • 2 бббббб

    0 0 Отговор
    Хахахахаха.Нашите кредити двойно повече от Египет.Тиквоча добре ни нареди.
  • 3 Д'Мин

    0 0 Отговор
    БВП на Египет е около 568 млрд. $. БВП на Сирия преди войната е 107 млрд.$, сега по време на пет годишната гражданска война е спаднал с 57%. БВП на България е 48 млрд.$, сега! Това е сухата статистика! Къде сме ние, къде са те? Как живеем, как се развиваме, как ни крадат собствените ни политици мародери! Къде сме в ЕС, кога ще изчезнем, като нация?