14 Ноември, 2016 14:14 1 266 1

Райфайзен Лизинг България вече изцяло e част от Райфайзенбанк

  • райфайзен лизинг българия-
  • райфайзенбанк-
  • част от

Райфайзенбанк (България) ЕАД придоби пълния пакет от акции на Райфайзен Лизинг България, като по този начин стана едноличен собственик на лизинговото дружество. До този момент банката притежаваше 24.5% от капитала, а останалите 75.5% се държаха от Райфайзен-Лизинг Интернешънъл ГмбХ. Сделката бе вписана в Търговския регистър заедно и с промененото име на дружеството – Райфайзен Лизинг България ЕООД.

„Райфайзен Лизинг е добре познато на нашия пазар, с доказал се, работещ бизнес модел. Чрез тази сделка допълнително ще подобрим синергията между лизинговото дружество и банката“, коментира Добромир Добрев, заместник-председател на УС на Райфайзенбанк, в чийто ресор влиза и Райфайзен Лизинг.

Придобиването на целия капитал от страна на Райфайзенбанк няма да промени модела на управление на дружеството. Той е част от общата групова стратегия за опростяване на структурите. Запазва се и досегашното управление на Райфайзен Лизинг в лицето на Николай Христов и Васил Кошничаров.

Страните се споразумяха параметрите по сделката да останат конфиденциални.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Маринова

    0 0 Отговор
    Най-добрата Банка!