15 Ноември, 2016 09:26 2 772 0

Защо кредитите на Доналд Тръмп към „Дойче банк“ са проблем?

  • дойче банк-
  • доналд тръмп-
  • банка-
  • кредити
Защо кредитите на Доналд Тръмп към „Дойче банк“ са проблем? - 1

Без съмнение в момента фантазията на финансовия свят е окрилена от въпроса каква ще бъде връзката на „Дойче банк“ със следващия президент на САЩ и какво това означава както за нея, така и за Доналд Тръмп. Това се казва в анализ на в. в. „Зюддойче цайтунг“ .

От години „Дойче банк“ е един от най-големите кредитори на Тръмп. Според в. „Уолстрийт джърнъл“ от 1998 г. насам милиардерът е получил от „Дойче банк“ кредити в размер на $2,5 млрд. Само за преустройството на сградата на пощата във Вашингтон в хотел той е теглил заем от $170 млн, а за игрище за голф в Маями други $125 млн. В момента според вестника Тръмп дължи $350 млн. на финансовата институция. След много спорове и съдебни дела други банки - от „Голдман Сакс“ през „Ситигруп“ до „Морган Стенли“ - отдавна са обърнали гръб на Доналд Тръмп.

Защо обаче кредите на Тръмп към „Дойче банк“ са проблем? В момента финансовата институция отклонява всеки въпрос за своя известен клиент. Според професора по право от университета в Минесота Ричард Пейнтър връзката на бъдещия президент с „Дойче банк“ може да стане „огромен проблем“. „Никой не знае точно колко пари на коя банка той дължи“, е цитиран да казва Пейнтър.

В момента „Дойче банк“ е под заплаха да бъде глобена от правителството на президента Барак Обама. Правосъдното министерство е завело иск за $14 млрд. Тази сума е сериозен финансов проблем за банката. Според кръгове от банката, на които „Зюддойче цайтунг“ се позовава, финансовия институт иска да приключи темата до смяната на правителството, защото е напълно неизвестно дали нещата ще станат по-прости при Тръмп, тъй като той ще трябва да доказва, че няма конфликт на интереси. Според анализатори на британската банка Barclays, за „Дойче банк“ и други засегнати банки, ще е по-изгодно да се споразумеят с правителството на Обама.

Фактически след победата на Тръмп акциите на „Дойче банк“ са поскъпнали с 20 процента.

Ако нещата с „Дойче банк“ се влошат и временно федералното правителство я одържави, тогава президентът Тръмп ще има истински проблем.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА