2 256 1

6 500 менте артикула иззети на Димитровградския пазар

Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП

Снимка: Факти.бг
Снимка: Факти.бг
Калина Петрова

Иззети са 6 500 фалшиви артикула - дънки, тениски, колани, обозначени със защитени търговски марки без разрешението на правопритежателя, проверени са 146 търговски обекта при проверките на пазара в Димитровград. Образувани са 6 досъдебни производства за престъпления по чл. 172 б от НК.

Продължава мониторингът на движението на стоки на общинския пазар в Димитровград. В акцията участват служители на ГД “Борба с организираната престъпност“, Икономическа полиция, експерти от НАП, Държавна агенция за метрологичен и технически надзор и Комисия за защита на потребителите. Операцията се ръководи от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.

Служителите на НАП са съставили 12 административни акта за различни нарушения – четири за продажби без регистриран фискален апарат, два за неиздаване на фискален бон и шест за несъответствия на касовата наличност с данните от фискалното устройство.

Експертите от Комисията за защита на потребителите са изготвили 20 констативни протокола, предстои съставянето и на 17 акта за административно нарушение.

Мониторингът на движението на стоките и проверките на съвместните екипи ще продължат до пълна инвентаризация на опериращите там търговци.

Хасково / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 18:12  22.11.16
    Странно как се активираха след като правителството подаде оставка, дотогава за последните 10г не е имало такива акции. Сега великите от ГДБОП дърпат чантите на хората да проверяват какво са купили и дали са си взели касовата бележка. Също така блокират пътищата и е трудно да се преминава, 2/3 от търговците не отварят, търговията е ударена сериозно понеже и на едро не може да се купува от собственици на магазини. Ясно е, че трябва да е изрядно, но не и да е показно и притиснително за хората и търговците. Един екип да обикаля редвно и незабелязано е достатъчно, не такива глупости, все едно наркотици се опитват да заловят.

Напиши коментар:


Публикувай