Last news in Fakti

24 Ноември, 2016 11:50 2 077 2

Великобритания взема $28 млрд. заеми заради Брекзита

  • лондон-
  • филип хаманд-
  • брекзит
Великобритания взема $28 млрд. заеми заради Брекзита - 1

Великобритания ще вземе заеми за $28 млрд., за да може да посрещне спокойно предизвикателствата на Брекзита. Това обяви финансовият министър на Острова Филип Хаманд, цитиран от в. „Файненшъл таймс“.

Тези $28 млрд. ще се използват, за да може британската икономика да понесе без сътресения напускането на Европейския съюз.

Повишаване на производителността на труда има огромно значение да повишаване на заплатите и развитието на икономиката,аргументира се Филип Хамънд.

Пред парламента той представи и своята прогноза, според която се очаква забавяне на икономическия растеж и намаляване на постъпленията от данъци в резултат на Брекзита. Някои експерти вече обявиха, че през следващите пет години Великобритания трябва да заеме от международни пазари около $149 млрд.

От своя страна финансовото министерство все пак повиши прогнозата си за ръст на икономиката до 2,1% през 2016 г. срещу предишните 2%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 1 Отговор
    хахаха, и ко стана, вместо да спестяват от брекзита, ще се охарчат още повече :)))
  • 2 бббббб

    0 2 Отговор
    Значи Великобритания взима кредити колкото Боко през мандата си за БГ. ...и нищо на лице при нас. А, направеното се ремонтира отново и отново.