24 Ноември, 2016 14:44 952 0

Има увеличение при производството на месни продукти

  • увеличение-
  • производството-
  • продукти

Ще продължа да работя за публична електронна система за контрол на храните, съобщи Десислава Танева

Има увеличение при производството на месни продукти - 1

Ще продължа да работя за публична електронна система за контрол на храните, независимо от позицията която заемам. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева пред бизнеса по време на честването на Деня на хранително-вкусовата промишленост. Тя обясни, че контролът на гражданите върху държавните системи ще намали корупционния натиск. Министърът на земеделието обяви, че хранително-вкусовата индустрия ще получи държавна подкрепа, за да представи страната ни на най-важните изложения. По думите й браншът има изграден висок административен и научен капацитет, а някои български предприятия произвеждат най-добрите храни в Европа и света.

Десислава Танева припомни, че през последните две години България бележи ръст във всички производства на земеделски суровини и храни. „Независимо от трудния етап в сектора, поради общата финансова криза, страната ни има високи показатели при производството на месни и млечни продукти, в хлебната промишленост и при плодовете и зеленчуците“, уточни тя. Десислава Танева посочи, че за първите осем месеца на 2016 г. има увеличение с 1.2 % при производството на всички месни продукти, с 1 % при млечните, а преработката на сурово мляко се е увеличила с 6.5 %.

По време на официалната церемония по случай Деня на хранително-вкусовата промишленост , Танева връчи награди и почетни грамоти на индивидуални и колективни членове на Съюза по хранителна промишленост. Тя поздрави представителите на науката и бизнеса, както и потребителите, като им пожела да продължат развитието на хранителната индустрия в България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА