2 567 2

Две германски компании гледат за навлизане в България

Две германски компании гледат за навлизане в България
Венцислав Михайлов

Германските компании Stabilus и Dräxlmaier изразиха интерес за започване на съвместна работа в България, Румъния и Сърбия. Това стана ясно на международната търговска конференция за електроника, металообработка, кабели, гума, пластмаса, оборудване, услуги, логистика и опаковки, която се организира от Асоциацията за управление на доставки, поръчки и логистика на Германия (BME) в Букурещ, Румъния.

Stabilus е германска фирма, лидер в производството на пружинни механизми. Компанията е основана през 1934 г., а днес е един от най-големите доставчици в бранша си. Мениджмънтът на предприятието е заложил на многобройните заводи за производство, разпръснати из целия свят. Stabilus виждат в България огромен потенциал за растеж и развитие както на предприятието, така и на нашата икономика. Dräxlmaier е немско предприятие, занимаващо се с доставка на автомобилни компоненти. Компанията специализира в автомобилна електроника, интериор, производство на инструменти и логистика. Създадена е през 1958 г., а днес предприятието е едно от най-големите в бранша си, управлявайки 58 завода в 22 страни на 4 континента. Дългогодишни клиенти на Dräxlmaier са BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen, Audi, Porsche, Jaguar и Bulgatti.

Българското участие на търговската конференция се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). В делегацията се включиха 16 български фирми - „Анса Борима“ ООД, „Бултраф“ ЕООД, „Бусан“ ООД, „Дилком България“ ООД, „ЕМЦ Дистрибюшън“ ЕООД, „Енеркемикал“ ЕООД, „ИПО“ ООД, „Йотов“ ООД, „ПМБ Индъстрис“ ООД, „Скай Монт“ ЕООД, „Соник Хайбридс“ ООД, „Стимекс“ ООД, „Техмаш“ ООД и „Технострой Инжинеринг“ ЕООД.

Основните цели на конференцията са създаване на нови стратегии за доставки, осигуряване на печеливши партньорства, квалификация и развитие на доставките и нови бизнес контакти. Проявата се превърна в своеобразен бизнес инкубатор, давайки поле за по-различно и запомнящо представяне дейността на участниците и новостите на пазара, осигуряване на добра среда за нови бизнес партньорства, чрез представяне на добри практики и иновативни решения.

Българското участие е по проект №BG16RFOP002-2.003-0001 „Създаване на условия за устойчиво развитие и успешно интегриране на българските предприятия на европейски и международни пазари, чрез осигуряване на подкрепа за участие в международни търговски панаири и конференции“, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Германия


Още по темата

 • Австрия прегръща България за границите

  Австрия прегръща България за границите

  Властите в Австрия са готови да предприемат сериозни мерки за предотвратяване на бежанска вълна след последните заплахи на турския президент Реджеп ...
  27.11.2016
  2 286
  5

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • townboy
  Отговор
  1 12:03  27.11.16
  В най-бедната страна в Европа има 7 милиона роби които без желание ще работят за 350евро за да не умрат от глад. П.П. Чух че в Китай са вдигнали заплатите и империалистите се ориентират към нашия регион, който е достатъчно западнал благодарение не продажните ни политици.

  Коментиран от #2

 • работник и колхозничка
  Отговор
  2 19:10  27.11.16

  До коментар #1 от "townboy":

  Ако не идват такива като тия ще си стойм на 350 евро даже може да се върнем към нивата от руското робство от 50 $ !!! Може би 50 повече ти харесва от 4-500 ???

Напиши коментар:


Публикувай