Last news in Fakti

26 Ноември, 2016 23:00 1 253 1

Община Куклен привлича таксиметрови компании

  • община куклен-
  • привлича-
  • таксиметрови-
  • компании
Община Куклен привлича таксиметрови компании - 1

Община Куклен очаква да привлече интерес към таксиметрови компании, след като Общинския съвет гласува годишната такса за таксиметров автомобил да бъде 300 лева.

Администрацията запази размера на местните данъци и такси и няма да прибегне до тяхното увеличаване. Причината е добрата събираемост.

„За първото шестмесечие успяхме да съберем повече, отколкото за цялата предходна година като сума. Спрямо плана ни се движим доста добре – над 60% събираемост имаме към този момент. Това е благодарение на някои от усилията, които положихме с изпращане на покани за погасяване на стари задължения, нещо което не се е правило през годините. Това е една от основните причини, които повишиха събираемостта.”, обясниха от общинската администрация.

Заради по-ниския налог, вече е проявен интерес от таксиметрови компании, които искат да развиват своята дейност в общината.

На този етап не се предвижда някакво повишаване на местните данъци. В момента се подготвя наредба за вкарване на новия данък за таксиметровите превози, който беше въведен с новия закон за местните данъци и такси и беше делегиран към общините да го събират. Наредбата е приета от Общинския съвет.

„Парите никога не стигат за съжаление, но нашият стремеж по отношение на бюджета е да държим строга бюджетна дисциплина, така че да има баланс между разходи и приходи, за да не изпадаме в ситуации на задължение и преразход на бюджета”, съобщиха още от администрацията.

Основният метод на работа е намиране на най-безболезнения начин за погасяване на старите задължения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Дуй

    0 0 Отговор
    Това са пълни кукулески глупости и истински опашати лъжи!