Last news in Fakti

27 Ноември, 2016 17:40 1 158 4

Швейцарците не се отказват от атомна енергия

  • швейцария-
  • аец-
  • референдум

Те не подкрепиха предложението за ускорение на процеса по затваряне на атомните електроцентрали

Първите резултати от референдума в Швейцария за отказ от атомната енергия показват, че мнозинството от гражданите са против бързия отказ от АЕЦ, съобщава швейцарското радио и телевизия RTS.

Според предварителните данни 55% от швейцарците са казали „не“, а 45% са подкрепили инициативата на зелените за пълен отказ от атомна енергия към 2029 година. В Швейцария работят пет атомни електроцентрали. RTS отбелязва, че „атомните електроцентрали ще функционират докато това е възможно“. Инициативата на зелените е отхвърлена на референдума с мнозинство.

Референдумът бе за „поетапен отказ от ядрена енергия“. Поддръжниците на референдума се позоваваха на опасността от аварии. Три от петте АЕЦ в Швейцария са с най-старите реактори в света.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    6 0 Отговор
    Швейцарците не са глупави и показаха среден пръст на зелената мафия!
    Браво! Сега очаквам онзи теслолюбец да ни обясни как швейцарците са тъпи и нищо не разбират :)))

    Коментиран от #2

  • 2 Лупи

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Аз пък 27 години очаквам, да се намери един нормален военен на служба, в БА и да тегли един лабут с камшик на Куневица дето сама ни затвори реакторите, за да се натегне на НЯКОЙ отвън! Ала все не се намира такъв? Така и ще си умра с мечтата.... Ще е готина гледка някой Рейджър да тича след Пръмовица с камшик и да я мляска с него отзад, а тя да пее отпред тичайки на токчета: Айм Сорри, соу сорри, айм сорри, соу сорри! Е, мечти.
  • 3 До Лупи

    1 0 Отговор
    Лупи, с лобут няма да стане. Мечти, мечти...
  • 4 Гост

    4 0 Отговор
    Пратете им Кунева ама да платят и Наем че ще ги оправи