1 573 0

Мениджър на годината

Мениджър на годината
Снимки: М. Богданова ©
Милена Богданова

За девета поредна година бяха раздадени нагладите „Мениджър на годината”. В тазгодишната надпревара участваха 52 мениджъра на български и международни компании. В ТОП 10 влязоха фирми, които общо управляват 26 000 души с приходи за 2015 г. над 3 млрд. лв. За пръв път в златната десетка се класираха мениджъри от автомобилната, козметичната и ауторсинг индурстии.

Три от финалистите са жени - Елизавета Коробченко - управляващ директор на AVON за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна гора; Камелия Славейкова - изпълнителен директор на SHELL България и Цветелина Николова - управляващ директор на "Катаржина Естейт".

Четирима е броят на чужденците, които влизат в ТОП 10 на най-добрите мениджъри у нас: Екехард Нойрайтер - изпълнителен директор на "АББ България"; Ксавие Марсенак, президент на аутосорсиинг компанията TELUS International Europe; Томи Вер Елст, генерален мениджър на „Сенсата Технолоджис” България и Елизавета Коробченко - управляващ директор на AVON.

Президентът на България – Росен Плевнелие, връчи наградата на „Мениджър на годината” на Ксавие Марсенак, президент на аутосорсиинг компанията TELUS International Europe. „Радостен съм, че съм Мениджър на годината, но още по-радостен съм, че съм мениджър на хора, които всеки ден идват щастливи на работа”, бяха първите думи на победителя.

Мениджър на годината

Мениджър на годината

На церемонията бяха раздадени и три специални награди:

* Награда „Джони Уокър” за устойчив ръст в бизнеса – Ксавие Марсенак

* Наградата на зрителския вот за "Мениджър на годината" – Томи Вер Елст, генерален мениджър на „Сенсата Технолоджис” България.

* Награда „Мисия в полза на обществото" – Елизавета Коробченко, управляващ директор на Ейвън България.

Новоучредената награда „Млад мендижър” също беше присъдена на Томи Вер Елст.

Следващото десетилетие ще е трудно за политиците, но не и за предприемачите. „Моят мандат беше по-скоро на кризисен мениджър, но това си го пожелах от самото начало. Оставам такъв и в следващите дни и седмици, но искам да ви благодаря и да ви уверя, че бях и оставам с вас. А кризите – рано или късно, ще отстъпят мястото на един позитивен сценарии”, каза президентът Плевнелиев.


Напиши коментар:


Публикувай