Last news in Fakti

1 Декември, 2016 13:58 1 930 6

Петролът над $50 за барел след сделка в ОПЕК

  • петрол-
  • нефт-
  • опек
Петролът над $50 за барел след сделка в ОПЕК - 1

Петролът премина психологическата граница от $50 за барел, съобщи Блумбърг.

Най-големите световни износители на петрол се споразумяха в сряда да намалят своето производство за пръв път от осем години насам, за да ограничат глобалното свръхпредлагане на важната енергийна суровина, което беше в сила през последните две години и доведе до драматична обезценка на черното злато с над 50 на сто.

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) обяви, че е има сделка за ограничаване на добива до 32,5 млн. барела на ден. Ограничението влиза от 1 януари 2017 г. и ще действа за половин година. ОПЕК отбеляза, че срокът на постигната сделка може да бъде удължен с още шест месеца, ако картелът вземе решение на следващата си официална среща на 25-и май 2017-а година.

Сделката стана възможна, след като Русия реши да подкрепи споразумението, без да е член на картела.

Анализатори обаче посочват, че от поведението на Иран и Нигерия ще зависи бъдещето на сделката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Трол

    7 2 Отговор
    Аз пък и природното недоразумение Деса-Стоян-ТО чакаме догодина Русия да фалира 🎎
  • 2 незнайния

    1 3 Отговор
    Не , чакате кога цената ще стигне 55 долара , тогава шистовите стават рентабилни и гледаме пак "филма" " 2014 г. , кошмарът на Русия "
  • 3 Трол

    3 0 Отговор
    Компаниите за шистов добив в САЩ отчитат недостиг на капитали на стойност 30 млрд. долара през първото полугодие, съобщава Financial Times. Това е сигнал, че сривът в цените на петрола започва да се отразява на сектора, довел до енергиен бум в страната. Въпреки бързия си ръст през последните седем години фирмите от сектора винаги са разчитали на дългово финансиране. Поради това свиването на капитали вероятно ще доведе до банкрути и преструктуриране в индустрията, отбелязва изданието.
  • 4 незнайния

    0 0 Отговор
    16.11.2016 :Най-голямото находище на шистов петрол в историята беше открито в западната част на щата Тексас.
    Службата за геоложки проучвания на САЩ обяви, че запасите във „Вълчия бивак” (Wolfcamp) се оценяват на 20 млрд. барела нефт, 400 млрд. куб. метра природен газ и 1.6 млрд. барела газов кондензат.
    Новото находище е три пъти по-голямо от откритото през 2013 г в Бейкън, „Три Форкс”.
    „Вълчия бивак” има най-големите запаси от шистов петрол, намирани някога в САЩ, по данни на Службата за геоложки проучвания.
  • 5 незнайния

    0 0 Отговор
    „Exxon планира да удвои производството на американски шистов петрол през следващите три години.“

    Chevron планира да увеличи производството от шистовите си кладенци 160 000 барела дневно през следващите две години, съобщи компанията през март. Въпреки спада на цената и търсенето, главният изпълнителен директор Джон Уотсън се придържа към целта за повишаване на производството с 20 на сто до 3.1 млн. барела на ден, до края на 2017 г.
    http://www.bloombergtv.bg/analizi/2015-10-30/bumat-na-shistov-petrol-produljava
  • 6 незнайния

    1 0 Отговор
    "Неграмотния" министър на петрола на Саудитска Арабия в края на 2014 г каза : Никога повече няма да видим цени над 60 долара за барел и това е максимума за който можем да работим , без да стимулираме нашите конкуренти