1 Декември, 2016 15:03 2 770 12

Русия ще достави ракетни двигатели на САЩ през 2017 г.

  • русия-
  • сащ-
  • ракетни двигатели-
  • космическа агенция-
  • енергомаш-
  • ракетоносители-
  • изнася-
  • продажба

Руската държавна космическа агенция Роскосмос очаква да бъдат продадени 30 РД-180 и 60 РД-181 на чуждестранни купувачи

Русия ще достави ракетни двигатели на САЩ през 2017 г. - 1

Руското научно производствено обединение „Енергомаш” планира през следващата година да достави 19 ракетни двигатели в САЩ. Това заяви днес изпълнителният директор на компанията Игор Арбузов, цитиран от ТАСС.

"През 2017 г. планираме да доставим на United Launch Alliance (ULA) 11 двигателя РД-180 (за ракети Атлас) и още осем двигателя РД-181 (за американски ракетоносители Антарес) на Orbital ATK", каза Азбуров.

"Що се отнася до двигателите РД-191 (за руски ракетоносители Ангара), за сега сме в етап на обсъждане с Обединената ракетно космическа корпорация и държавния космически научно производствен център „М. В. Хруничев“ за броя на ракетните двигатели, които ще поръчат през 2017 г. Надявам се, че в близко бъдеще ще знаем за какво количество говорим" "каза ръководителят на "Енергомаш".

Азбуров обяснява, че програмата за доставка на двигатели "до известна степен ще повиши приходите на предприятието.

В съответствие с постижимите цели по реализацията на федералната космическа програма за периода 2016 - 2025 г., руската космическа агенция "Роскосмос" очаква 30 двигателя РД-180 и 60 РД-181 да бъдат продадени в чужбина.

Споразумението между Москва и Вашингтон, което предвижда в САЩ да бъдат доставени 101 ракетни двигателя РД-180, оценени на около 1 млрд. долара, беше подписан през 1997 година.

Преди около 18 месеца, Конгресът на САЩ наложиха забрана за използването на тези двигатели след 2019 г. на фона на влошаващата се отношения с Русия. Решението обаче бе отменено, след като стана ясно, че САЩ няма да могат да разработят свои собствени двигатели през следващите три години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    10 0 Отговор
    Интересни коментари ще има.
  • 2 бббббб

    12 4 Отговор
    Русия фалира и произвежда боклуци,които глупавия американец купува!
  • 3 Иктината

    10 2 Отговор
    За соросоид не питай,той сам предлага тъпоумието си!
  • 4 Обичам без гащи да тичам!

    14 3 Отговор
    Глухо трака дюшемето. Голо мята се в кревата. Бели кълки се премятат. И егати миризмата. Пияни били, глади били, димяли им корабите, ръждясали би и стари били А Защо Чичо СЕМ ги купува и ги лапа като НАФОРА за Велик ден? Защото Чичо е мекушаФ дето и да го пипнеш на голо и под юргана! С Л А В А Р О С С И И ! Пътят за оцеляване от гибелната ни връзка с ЕС е преориентация на националният ни курс към ДРУЖБА с РУСИЯ !

    Коментиран от #5

  • 5 жвачка

    1 8 Отговор

    До коментар #4 от "Обичам без гащи да тичам!":

    леле,подмокрихте се ,русофилчета? най-сетне нещо, което /модел отпреди 40 години/рашките продават на янките? има един хубав наш сайт за космонавтика, на младежа Св. Ал., русофил,но копае яко в материала и направи изрична статия за тези двигатели, предназначени за такива като вас- празноглавите русофили. за да не се излагате чак толкова, момчето се грижи за съотборниците си и описва фактите "не като в РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ" /нали още не сме включени в путлеристкото стадо? да не съм го проспал?/ накратко, картинката е логична- ако не правят ЕВТИНДЖИЙСКИ двигателите и ги продават на янките, руското предприятие ще бъде затворено, инженерите му -бегом в САЩ,нооо, ще трябва да им плащат десеторно по-високите заплати, каквито са там. затова, да си стоят в русия и работят евтино за янките. това е направено от янките през 1996/7г. ЗА ДА СПАСЯТ РУСКАТА РАБОТИЛНИЦА, КОЯТО ТОГАВА ВЕЧЕ Е БИЛА СПРЯЛА БЕЗ НИКАКВА РАБОТА.ало, русофилчетата, вие не сте чули , че русия получи 500 МИЛИАРДА ДОЛАРА БЕЗВЪЗМЕЗДНИ ЗА ДА СИ ПОДДЪРЖА ЯДРЕНИТЕ АРСЕНАЛИ ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ- за да не потекат в ръцете на терористите, които РУСИЯ започна да произвежда на пачки, почвайки десетгодишна война СРЕЩУ АФГАНИСТАН,СРЕЩУ ИСЛЯМА. тези пари официално ги отпусна световната банка и международния валутен фонд КАТО ПОМОЩ ЗА СЛАБОРАЗВИТА СТРАНА, лишавайки от помощи ,през този период, десетки страни в цяла африка и лат. америка. но за това водкаджиите никога няма да прочетат в своите медии. както не знаеха,че ед

    Коментиран от #7, #8, #9, #10

  • 6 И преди и сега само ЦСКА МОСКВА!

    8 2 Отговор
    Ех как хубаво е дявол да го взема да гледаш как американците се гърчат и гледат как РУСИЯ млати в Сирия от всякъде и по всяко време. Няма вече Женева Джон Скери с дипломати да се моли за примирия и салтанати, няма нито сливица с домати, бати Шойгу здраво клати, тъй както нявга за БЕРЛИН. Скери търси спешно вазелин! СЛАВА. РОССИИ ! Тук за днеска е от мен, а сега желая ви сюрпризен ден. Работайте братцй а американците все още буксуват в Ирак, Афганистан, Либия, Йемен, Сомалия, Корея, и къде ли още не! Защо буксуват ли? Ами че те никога война не са довели като хората до край! Слаби ин ги съ кравити на краеарити ама устите им големи. Слава Путину, Слава Русской Федерации! Слава России!
  • 7 Трол

    7 1 Отговор

    До коментар #5 от "жвачка":

    А козяшкия трол знае ли колко е 500млрд.? Или си ръси глупостите без да се замисля? Ама като зомбирани сте мои краварски колеги, с толкова пари не ядрения арсенал, ами и икономиката си щяха да оправят рашъните!
  • 8 бббббб

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "жвачка":

    Преди 7-8 години по National Geograpgic гледах американски филм точно за тези двигатели.Мога да ти кажа,че изцяло са РУСКА РАЗРАБОТКА за военни цели в космическата надпревара през студената война . Коренно различна технология и специално разработена сплав нямаща аналог в света.След разпада на СССР, Американците започват да ги купуват защото са по надеждни и сигурни и носят по-голям товар.Тогава много глави от американското разузнаване и НАСА са отнесли плувката ,че са допуснали такъв провал за америка в тази област,в която са наливани милиарди долари годишно. Така,че преди да плямпаш чети история и гледай телевизия.Полезно е за гънките дори, и когато ги нямаш.
  • 9 Бай хой

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "жвачка":

    А ве жвичка

    Вай вай вай 500 милиарда за Русия и няма пари за бедните страни.

    А двайсетте трилиона за краварите защо забравяш ве? Ако не бяха отпуснати за крава бойс а за бедните страни сега нямаше да имза бедни страни.
  • 10 кроко

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "жвачка":

    Тролче, що не пишеш с никовете „десислава димитрова” или „стоян георгиев”? Сиимулираш че си много зает от работа в някоя от многото си фирми и затова само вечер ползваш официалните никове? Или просто „жвачка го джвака” по ти харесва?

    Коментиран от #11

  • 11 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "кроко":

    я кроко пак ме издирва в чужди никове:)!не съм го писал аз но е вярно писаното от колегата .иначе съм зает ,но не и за теб бе кроки.разкажи ми за евтиния бензин в австрия откога те чакам или за турците дето са нападнали батак :)).за такава информация винаги намирам време ,та чакам!
  • 12 Бай хой

    0 0 Отговор
    Деске, не став въпрос кой какви стоки купува кой от какво има нужда. Крварите имат нужда от руски технологии и стоки и ги купуват. Ние също имаме нужда от руските ядрени тенологии и готва както много други, но краварите са ни наложили санкции и спират всякакви договори. Не ни позволяват и достъп до руския пазар.
    Понеже си уж схвнато същество а бавно схващаш та да ти обясня. Без евтини горива, суровини и сигурни пазари икономика и индустрия е невъзможна. Следват безра отица, емиграция, демографски срив и нцията загива. Още побързо когато терористите от вашингтон те принудят да толерираш малцинства за сметка на основното население, да приемаш огро ни маси мигранти и да ги изхранвш приоритетно пред местното население и ето ти заличаване на държава.