1 116 3

Българските служители са по-щастливи от френските и британските

Страната ни се нарежда пред страни като Франция, Италия и Великобритания

Снимка: БТА/ XINHUA
Снимка: БТА/ XINHUA
Денис Джамбазов

Българските служители са по-щастливи от френските, американските и британските, сочи ново проучване на компанията „Universum“. Тя е провела изследване в общо 57 страни от цял свят и ги е подредила по индекса за „щастие на работната сила“.

Проучването е направено от месец септември 2015 година до септември 2016 г. В него са взели участие над 200 000 професионалисти от различни сфери.

Авторите на проучването посочват, че има тясна връзка между щастието и удовлетвореността на служителя и икономиката на страната като цяло. Експертите са на мнение, че мотивираните работници са от изключително значение за компанията.

Оказва се, че датските служители са най-щастливите в световен мащаб. България се нарежда на 15-о място в класацията, изпреварвайки държави като Франция, Испания, Италия, Великобритания и САЩ.

За изследването е използвана точкова система, която проследява три ключови фактора: удовлетвореността на служителите, готовността им да препоръчат настоящия си работодател и вероятността служителя да напусне настоящата си работа в близко бъдеще.

В топ 10 на класацията за най-щастливите служители има само една страна, която е извън Европа – Коста Рика. На последно място в класацията е африканската страна Гана.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай
  Отговор
  1 16:14  01.12.16
  Само глупак би повярвал на тези манипулации...това най-щастливи по-правилно би звучало най-заблудени...или думата щастлив би била вярна, ако тези българи работят в западна фирма, съответно с по-"западно" възнаграждение...което пак доказва манипулацията в проведената статистика...

  Коментиран от #2

 • Бай
  Отговор
  2 16:21  01.12.16

  До коментар #1 от "Бай":

  Всъщност, сигурно не се отчита и факторът сексуален живот, който също оказва огромно влияние върху "щастието" и настроението на служителите...но нещата си противоречат - понеже в БГ цялото простолюдие е изф.кано, би трябвало да сме най-щастливите, но уви, все не ни стига нае*аването и все всички са намусени, сърдити, изнервени, избухливи, ....
 • Петър Кимонов
  Отговор
  3 17:05  01.12.16
  Сигурно става въпрос за държавни служители...

Напиши коментар:


Публикувай