1 Декември, 2016 15:27 1 430 3

Българските служители са по-щастливи от френските и британските

  • служители-
  • българи-
  • индекс-
  • щастие-
  • българия-
  • изследване

Страната ни се нарежда пред страни като Франция, Италия и Великобритания

Българските служители са по-щастливи от френските и британските - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Българските служители са по-щастливи от френските, американските и британските, сочи ново проучване на компанията „Universum“. Тя е провела изследване в общо 57 страни от цял свят и ги е подредила по индекса за „щастие на работната сила“.

Проучването е направено от месец септември 2015 година до септември 2016 г. В него са взели участие над 200 000 професионалисти от различни сфери.

Авторите на проучването посочват, че има тясна връзка между щастието и удовлетвореността на служителя и икономиката на страната като цяло. Експертите са на мнение, че мотивираните работници са от изключително значение за компанията.

Оказва се, че датските служители са най-щастливите в световен мащаб. България се нарежда на 15-о място в класацията, изпреварвайки държави като Франция, Испания, Италия, Великобритания и САЩ.

За изследването е използвана точкова система, която проследява три ключови фактора: удовлетвореността на служителите, готовността им да препоръчат настоящия си работодател и вероятността служителя да напусне настоящата си работа в близко бъдеще.

В топ 10 на класацията за най-щастливите служители има само една страна, която е извън Европа – Коста Рика. На последно място в класацията е африканската страна Гана.

Българските служители са по-щастливи от френските и британските


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    0 0 Отговор
    Само глупак би повярвал на тези манипулации...това най-щастливи по-правилно би звучало най-заблудени...или думата щастлив би била вярна, ако тези българи работят в западна фирма, съответно с по-"западно" възнаграждение...което пак доказва манипулацията в проведената статистика...

    Коментиран от #2

  • 2 Бай

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай":

    Всъщност, сигурно не се отчита и факторът сексуален живот, който също оказва огромно влияние върху "щастието" и настроението на служителите...но нещата си противоречат - понеже в БГ цялото простолюдие е изф.кано, би трябвало да сме най-щастливите, но уви, все не ни стига нае*аването и все всички са намусени, сърдити, изнервени, избухливи, ....
  • 3 Петър Кимонов

    3 0 Отговор
    Сигурно става въпрос за държавни служители...