1 487 2

За задължения в Гърция, взимат имот в България

За задължения в Гърция, взимат имот в България
Стефанаки Йоанис

С шокиращото заглавие „Даряват имоти за изплащане на данъци“ излезе днес вестник „Пазар“ в Гърция, съобщи в. Български новини". Новината потвърди бившия финансов зам.- министър Трифон Алексиадис.

В текста се разкрива разсрочването, което подготвя Министерството на финансите, за да компенсира дълговете на данъкоплатците чрез присвояване на активи в полза на държавата. Вестникът обяснява още за претенциите на МВФ за допълнителни мерки за 3.6 млрд. евро, за да участват в гръцката програма, за съдебната спогодба за „червените“ кредити за малки и средни предприятия, както и обяснява защо всеки от двама startups слага катинар.

Новината, която взриви гърците, бе потвърдена от бившия финансов зам.- министър Трифон Алексиадис. „Има стар закон, който не е активиран и в момента е в ход издаване на министерско решение от Министерството на финансите, за плащане на задълженията чрез даряване на имота в полза на държавата“, потвърди по тв Скай г-н Алексиадис.

Гърция


Още по темата

 • В Гърция погват за касов бон

  В Гърция погват за касов бон

  Глоби до пет хиляди евро за неиздадени касови бележки ще се налагат в Гърция, съобщават медиите в южната ни съседка. Това предвижда внесена в ...
  28.03.2017
  817
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ясу
  Отговор
  1 16:56  04.12.16
  И след като гръцката държава ги придобие тези "дарени", т.е. конфискувани имоти, какво ще ги прави, ще ги продаде !? На кого!? Инвеститори не се блъскат за тях или мислят да ги дарят на свой ред на "милите" имигранти за да си имат жилище на паралията !? Години наред пълно безхаберие, ядене и пиеене и шляене по паралията и сега, ще го отнесе само една прослойка от населението тази бедната с дребния бизнес.

  Коментиран от #2

 • Охи
  Отговор
  2 14:30  06.12.16

  До коментар #1 от "Ясу":

  Винаги и навсякъде тя го отнася.

Напиши коментар:


Публикувай