1 127 1

89-годишен ветеран започна нова работа

Възрастният мъж се опитва да се спаси от скуката и самотата

Константин Карагьозов

89-годишен бивш военен от Великобритания започна работа като сервитьор, за да се спаси от налегналата го старческа скука. Джо Бартли от Пейнтън ще обслужва клиентите в местно кафене, след като пуснал обява във вестника, че търси препитание, което да го спаси "да не умре от скука".

„Без значение на колко си години или от каква среда идваш, заслужаваш шанс“, казва Сара Мартин, собственик на заведението Cantina Bar and Kitchen. “Джо е ентусиазиран и готов да работи. Много хора идват тук не само заради кафето, а и за да си поприказват с някого, така че той е идеален.

Бартли е пенсиониран военен летец. След като жена му Касандра починала, той останал съвсем сам и решил да потърси други социални контакти. Така пуснал обява във вестника, която гласяла: „Възрастен гражданин, 89-годишен, търси работа в Пеигнтън. 20+ работни часа на седмица. Още може да чисти, да върши градинарска дейност, ремонти, всичко. Има препоръки. Стар войник. Спасете ме да не умра от скука!“.

„Няма да станем богати, но искаме да помогнем и не се поколебахме, когато видяхме обявата", допълва Сара Мартин.

Великобритания


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • педери
    Отговор
    1 05:08  06.12.16
    Стига с тия напикаващи се старци бе. Заради тоя млади хора ще стоят безработни защото на него "му било скучно". Тия ветерани им оближете г.зовете е.аси. Ай ше ви и у културата и у държавите и у ценностите.

Напиши коментар:


Публикувай