5 Декември, 2016 18:11 1 402 0

Гърция затяга примката, всички активи в чужбина да се декларират

  • гърция-
  • активи-
  • декларират-
  • чужбина

От 1 Януари следващата година се въвежда така наречения CRS (Общ Референтен Модел), информационната система на данъчните власти на всяка страна, която ще информира за депозити и други активи, които имат гражданите в чужбина, съобщиха от Български новини.

Според CRS, властите ще бъдат информирани подробно за активите, които държат гръцки граждани в десетки страни, от Холандия, Германия, Люксембург и Швейцария до Сингапур, Монако, Панама, Хонг Конг и Ливан. Въвеждането на CRS ще се приложи на два етапа: първо, с участието на 54 страни (от 01.01.2017) и след това с участието на допълнителни 47 страни, от 01 януари 2018.

Тези, които са редовни данъкоплатци и се облагат с данък върху активите им, не е нужно да се притесняват, но другите не просто рискуват глоба, но почти „изчезване“ на парите им. Не е случайно, че тройката е в противоречие с предложение на правителството за данък – глоба в размер на 40-50% за репатрирането на средства за Гърция и настоява за 90% данък, предупреждават финансисти.

Новата система по същество ще разкрие активите на всички гърци в чужбина и ще затегне примката от данъчните власти за всички, които имат нещо скрито в чужбина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА