1 082 0

Гърция затяга примката, всички активи в чужбина да се декларират

Анжелина Димитрова

От 1 Януари следващата година се въвежда така наречения CRS (Общ Референтен Модел), информационната система на данъчните власти на всяка страна, която ще информира за депозити и други активи, които имат гражданите в чужбина, съобщиха от Български новини.

Според CRS, властите ще бъдат информирани подробно за активите, които държат гръцки граждани в десетки страни, от Холандия, Германия, Люксембург и Швейцария до Сингапур, Монако, Панама, Хонг Конг и Ливан. Въвеждането на CRS ще се приложи на два етапа: първо, с участието на 54 страни (от 01.01.2017) и след това с участието на допълнителни 47 страни, от 01 януари 2018.

Тези, които са редовни данъкоплатци и се облагат с данък върху активите им, не е нужно да се притесняват, но другите не просто рискуват глоба, но почти „изчезване“ на парите им. Не е случайно, че тройката е в противоречие с предложение на правителството за данък – глоба в размер на 40-50% за репатрирането на средства за Гърция и настоява за 90% данък, предупреждават финансисти.

Новата система по същество ще разкрие активите на всички гърци в чужбина и ще затегне примката от данъчните власти за всички, които имат нещо скрито в чужбина.Още по темата

 • В Гърция погват за касов бон

  В Гърция погват за касов бон

  Глоби до пет хиляди евро за неиздадени касови бележки ще се налагат в Гърция, съобщават медиите в южната ни съседка. Това предвижда внесена в ...
  28.03.2017
  817
  1

Напиши коментар:


Публикувай