Last news in Fakti

6 Декември, 2016 12:45 1 593 2

Тръмп - заплаха №1 за глобалната икономика

  • доналд тръмп-
  • икономика-
  • заплаха
Тръмп - заплаха №1 за глобалната икономика - 1
Снимки: БТА/АР

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп беше определен за „най-голямата опасност за световната икономика“ в проучване на центъра за анализи Oxford Economics, съобщава Bloomberg. Повече от половината анкетирани отбелязали, че през последните три месеца значително се е повишила възможността за рязък икономически спад.

В проучването на Oxford Economics, проведено в края на ноември, участвали представители на 180 компании. 27% от тях са уверени, че в следващите две години сме изправени пред риск от потенциална търговска война заради политиката на Тръмп. 23 на сто от анкетираните свързват прогнозата си и с упадъка на китайската икономика.

„Зад необичайната неувереност в политическата, а вече и в икономическата ситуация, несъмнено стои неяснотата около бъдещия политически курс на САЩ“, твърди анализаторът Джейми Томпсън. По думите му резултатите от изследването показват „видимо изменение в прогнозите за световната икономика“.

Тръмп - заплаха №1 за глобалната икономика

В същото време 38% от анкетираните смятат, че победата на Тръмп през ноември може да доведе до солиден икономически ръст заради някои от неговите идеи за данъчно-бюджетни стимули.

Неотдавна Тръмп сподели своя план за действие през първите си 100 дни в Белия дом. Новият президент смята да прекрати участието на САЩ в Транстихоеканското икономическо партньорство, да свали ограниченията за добив на нефт и да се заеме с незаконната имиграция.

Тръмп - заплаха №1 за глобалната икономика

Доналд Тръмп ще встъпи официално в Белия дом на 20 януари 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брат ми

    1 0 Отговор
    Стига сте изкарвали думата (популизъм)нещо лошо,продажни медии.Обама със каква програма дойде на власт?Такива простотии обеща и 20%от тях изпълни.Защо не наричате него популист а? Защото сте страхливци,за това.
  • 2 Morgoth

    1 0 Отговор
    Единственото сигурно за Тръмп е това, че е голяма неизвестна. Може да се окаже голямо зло за световната икономика, а може и да доведе до голям напредък. Само времето ще покаже какво ще се случи.