Last news in Fakti

8 Декември, 2016 01:45 1 111 0

„Сирма Бизнес Консултинг“ разработи чатбот за банкови услуги

  • сирма бизнес консултинг-
  • чат-
  • банки

WitBank може да комуникира автоматично с клиентите на банките през стандартни канали за съобщения и да изпълнява различни финансови операции

„Сирма Бизнес Консултинг“ разработи чатбот за банкови услуги - 1

Компанията за банкови и финансови технологии „Сирма Бизнес Консултинг“ АД (СирмаБК) разработи чатбот (chatbot) за банкови услуги. Той представлява интелигентна програма, която може да комуникира с клиентите на банките чрез стандартните онлайн канали за съобщения (Skype, Facebook, Viber и др.), предоставяйки им лесен достъп до информация и услуги.

Голямото предимство на решението е че не се ограничава до определен чат канал и покрива всички широко познати канали, използвани от потребителите. В своята стратегия компанията предвижда да интегрира работата на WitBank с голяма част от разработените от нея продукти като SCARDS (система за управление на карти) и WeBank (система за многоканални услуги за крайни клиенти).

През последните месеци чатботовете навлизат изключително бързо в банковата сфера и все повече банки от Америка до Азия въвеждат такива приложения. Очакванията са много скоро те да автоматизират голяма част от ежедневните задачи в този сегмент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА