Last news in Fakti

7 Декември, 2016 11:54 1 450 1

От 2017 г. Ирак намалява добива на петрол

  • ирак-
  • петрол-
  • нефт-
  • опек
От 2017 г. Ирак намалява добива на петрол - 1

От 2017 г. Ирак ще намали средния дневен добив на петрол. Това потвърди иракският премиер Хайдар ал Абади, цитиран от Блумбърг.

Той не пропусна да припомни, че родината му е готова да подкрепи споразуменията, постигнати от страните - членки на ОПЕК във Виена.

Ирак ще спази договореностите на ОПЕК за намаляване на производството, каза Хайдар ал Абади.

Той не пропусна да отбележи, че цените на суровия петрол трябва да бъдат разумни както за потребителите, така и за производителите. Решението на Багдад е ключово. Страната има вторите по големина залежи от черно злато в ОПЕК. През последните месеци Ирак ясно посочваше, че гледа на увеличаване на добива като опция за повишаване на приходите в хазната.

Според постигнатите на 30 ноември във Виена договорености, от 1 януари 2017 г. ОПЕК намалява средното дневно производство до 1,164 ммлн. барела. Ирак ще трябва да го намали на 210 000 барела.

Цените на петрола се понижиха в сряда. Спадът става на фона на данните за намаляване на резервите в САЩ.

Американският лек суров петрол поевтинява с 0,47% до $50,69 за барел, а европейският сорт Брент с 0,32% до $53,76 за барел.

Във вторник стана ясно, че запасите на САЩ през седмицата до 2 декември са се понижили с 2,2 млн. барела.

В същото време резервите от бензин се повишават с 830 хил. барела, а дестилатите на суровия петрол отчитат ръст от 4,1 млн. барела. Това е най-голямото им увеличение от над два месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    1 0 Отговор
    Само да не разберат нашите, че такива цени ще завъртят.