940 0

Учители обвиняват директор за неизплатени заплати

Учителите обвиняват директора на училището Ангел Велков, че целенасочено ги ощетява и пренасочва средствата от бюджета на гимназията

Снимка: Нова телевизия
Снимка: Нова телевизия
Анжелина Димитрова

Скандал за неизплатени учителски заплати в математическата гимназия в Пазарджик - МГ "Константин Величков".

Над 50 учители месеци наред не са получавали възнагражденията си за лекторските часове, които водят, както и диференцираното заплащане, което по закон им се полага в началото на учебната година.

Учителите обвиняват директора на училището Ангел Велков, че целенасочено ги ощетява и пренасочва средствата от бюджета на гимназията.

По повод обвиненията директорът на учебното заведение Ангел Велков заяви на пресконференция днес, че обвиненията на синдикалистите не отговарят на истината - забавяне в изплащането на заплати няма, а днес са преведени и започва изплащането на стипендии на учениците, съобщи pa-media.net.

Забавяне ще има единствено за доставчиците на външни услуги, но те са уведомени за това, поясни Ангел Велков. Днес към сметките на учителите е пуснато авансово плащане, а до 20-то число на месеца ще бъде изплатена и заплатата за декември. Ангел Велков категорично отрече да има незаконосъобразно забавяне на възнаграждения. Днес ще бъдат изплатени сумите за възнаграждения по заместване, както и лекторските, ще има пари и за т.нар. втори час на класния. 

България


Напиши коментар:


Публикувай