8 Декември, 2016 16:46 14 238 8

Гръцката ОББ се изтегля от България?

  • обб-
  • банка-
  • отр-
  • банка дск
Гръцката ОББ се изтегля от България? - 1

Гръцката ОББ се изтегля от България, съобщава Ройтерс. Агенцията разкрива, че белгийската банка KBC и унгарската OTP Bank са отправили оферти към Националната банка на Гърция (NBG) да закупят нейното българско поделение ОББ.

Продажбата вероятно ще бъде договорена до края на 2016 г., прогнозира Ройтерс.

Унгарската OTP, която притежава втората по големина банка в България – Банка ДСК, отказа коментар.

От KBC пък заявиха само, че те търсят нови възможности за бизнес в основните си пазари, подчертавайки, че България е именно такъв пазар, но без да разкриват повече подробности.

От месеци гръцките банки, притиснати от мерките на международните кредитори, се опитват да преосмислят философията на своето присъствие на Балканите.

В началото на март Пощенска банка, с юридическо име „Юробанк България“ АД, успешно финализира сделката по придобиване на дейността на Алфа банк България.

Сделката беше в пълно съответствие с плана за реструктуриране на Алфа банк, одобрен от Европейската комисия през 2014, и нейния ангажимент да се фокусира върху дейността на основните си пазари, като в същото време се вписва отлично в стратегията на Пощенска банка да разшири своите операции и да утвърди присъствието си на българския пазар като една от най-стабилните и устойчиви финансови институции с активи от повече от 6,3 милиарда лева.

Националната банка на Гърция се опитва да продаде ОББ, която е четвъртата по големина банка в България, като част от нейните планове за преструктуриране, които бяха договорени с банковите регулатори, за да повиши капиталовата си позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 koko

    12 5 Отговор
    Po6enska i vsi4ki gracki banki sa mo6ennici dolni.
  • 2 винкелу

    4 4 Отговор
    Гърчоля=Страхливчи
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Явертъуиопч

    22 1 Отговор
    Гърците където и да са, все се правят на хитри. ИКЕА-София се ръководи от Атина , като подразделение на гръцкия филиал. Резултата е че едни и същи стоки в Сф са по скъпи от Зап.Европа. Пример-лампа с абажур в ИКЕА Испания е 30€, тук е 100лв.
  • 5 455

    34 4 Отговор
    В България ще останат само циганите,мигрантите и полицаите на Бойко.

    Коментиран от #6

  • 6 ИСКАМ АЛБАНСКА ПЕНСИЯ

    16 1 Отговор

    До коментар #5 от "455":

    АААА И ПОЛИТИЦИ С ПАРТИИ ПОДЛОГИ БЕЗ ТЯХ НЕ МОЖЕ.
  • 7 Георги Колев

    4 1 Отговор
    Каквото окрадоха-одраха и да бягаме.....
  • 8 Тарбасун

    1 1 Отговор
    Щом бягат има защо. Гърците са умни и хитри.То както е тръгнало всички знаеши и можещи се спасяват. Щом ибежанците не искат да стоят тук, правете сметка за какво става въорос.