1 044 1

КНСБ ще настоява за увеличение на заплатите

Анжелина Димитрова

КНСБ ще продължи да води разговори за увеличение на заплатите в секторите, в които не е предвидено това с приемането на бюджета за 2017 г. Това заяви в Ловеч президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според приетия бюджет без увеличение на заплатите ще останат около 30 хиляди работещи в училищното и детско здравеопазване, в домовете за социални грижи, както и в сферата на науката.
"Ние ще продължим да водим разговори за това и в контекста на общинските бюджети. Аз съм убеден, че новото правителство през април или май ще бъде принудено ако не да актуализира, то поне да преструктурира приетия вече бюджет, като намери до 100 милиона лева за тези неоправдани групи", заяви Димитров и добави, че ако няма чуваемост от страна на новата власт, ще се тръгне към натиск с протести.

Президентът на КНСБ припомни, че в бюджета за 2017 г. са предвидени 650 милиона лева повече за заплати и за издръжка. Това ще позволи увеличение на заплатите в сферата на здравеопазването, културата, някои части на администрацията, свързани със социалното подпомагане, Агенцията по заетостта, НАП, Митници и т.н.

Той заяви още, че от понеделник ще бъде пуснат интернет сайт във връзка с кампанията "Искам още 100 лева към заплатата си". На него ще бъдат качени анализи и данни, които показват възможностите за увеличаване на заплатите в реалния сектор.

Пламен Димитров каза още, че забавянето и неизплащането на заплати вече не е национален проблем, а по-скоро регионален. "България говори за увеличение на заплатите категорично", добави той.
В Ловеч президентът на КНСБ посети "Бони Холдинг" АД. На предприятието, заедно с още две троянски фирми, е предложено да бъдат включени в проекта "Достоен труд за подизпълнителите и доставчиците на мултинационалните компании"

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • abv
    Отговор
    1 17:51  09.12.16
    Господин Димитров, докато не върнете класа в заплатите на държавните администрации , нищо няма да се оправи. И докато в администрациите ни делят на държавни служители на служебно правоотношение и недържавни на трудов договор пак нищо няма да се оправи. Пример: Там където работя има експерти държавни служители и експерти , които не са държавни служители. Само заради това разликата в заплатите е над 100 лева. Справедливо ли е това според ВАС???????????????????? Верния отговор е само един: Членувам в КНСБ не заради това , че ще оправите нещо , а заради допълнителен платен отпуск.

Напиши коментар:


Публикувай