Last news in Fakti

14 Декември, 2016 14:16 994 0

Облекчават административната тежест за трудови посредници

  • работа-
  • посредници-
  • процедура
Облекчават административната тежест за трудови посредници - 1

Редът за регистрация за посредническа дейност по наемане на работа ще се облекчи. Отпада изискването кандидатите да прилагат удостоверения от Националната агенция за проходите и съответната община за наличието или липсата на задължения към датата на подаване на заявлението за регистрация в Агенцията по заетостта. Необходимите документи ще се изискват по служебен път. Това предвиждат промени в Наредбата за условията и реда за извършване на посредническа дейност по наемане на работа, които бяха одобрени от правителството.

Новите разпоредби отразяват направените по-рано промени в Закона за насърчаване на заетостта, Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и Наредбата за административното обслужване. Предложените изменения са част от плана за действие за намаляване на административната тежест за бизнеса.

Ще отпадне изискването посредниците да уведомяват ИА „Главна инспекция по труда“ при промяна на офиса за извършване на посредническа дейност, както и при откриване на офиси в населени места извън мястото на регистрацията им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА