16 Декември, 2016 00:15 1 413 1

Японските служители ще тръгват по-рано от работа в петък

  • япония-
  • служители-
  • работа-
  • петък
Японските служители ще тръгват по-рано от работа в петък - 1
Снимка: БТА/ AP

Японското правителство, в сътрудничество с бизнеса, планира да въведе мерки в полза на служителите в страната, съобщи Hrmasia.

Кампанията ще бъде предприета през месец февруари догодина, а целта й да противодейства на преработването, което се забелязва в Япония.

Японците дори имат дума за смърт, причинена от претоварване на работното място – кароши.

Служителите ще могат да си тръгват от работа в 15:00 часа в последните петъци на всеки месец от годината.

Мерките идват на фона на притеснителни прогнози. Проучване сочи, че всеки пети японски служител е изложен на риск от „кароши“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    1 0 Отговор
    а цял живот да не ходиш на работа и да получаваш социални ,детски и други такива ,защото си на 12 г. и вече имаш бебе , но все пак си на 12.г. и пак получаваш детски , как ти звучи японецо ,друже...един цигански кръговрат