2 415 4

Опашка за фермерски стоки в центъра на София

Опашка за фермерски стоки в центъра на София
Калина Петрова

Коледният фермерски пазар, организаран от Столична община отвори врати днес. Още преди да започнат продажбите се извиха огромни опашки от нетърпеливи клиенти. Ул. Оборище се оказа тясна за столичаните, желаещи да пазаруват млечни продукти, мед, месни деликатеси, билки, подправки, чай и много други натурални продукти. Пазарът среща директно потребителите и производителите. Всеки може лично да пазарува от фермерите, произвели храната. Предлагат се и дегустации. Инициативата за фермерските пазари започната от екипа на кмета Йорданка Фандъкова и се превърна в традиция.

За поредна година София има Коледен фермерски пазар. Традиционни станаха и Великденските пазари, организарани също на ул. Оборище. Основни организатори са "Пазари Юг" ЕАД, Хранкооп, Биоселена, БДЗП, подкрепени от държавната телевизия БНТ. "Организирането на подобен тип събития е нелека задача. Непрекъснато срещаме трудности, сблъскваме се с бюрокрацията всеки път. Това което виждате днес е наша гордост и се случва благодарение на упоритата работа и подкрепата, осигурена лично от Фандъкова и нейният екип. Благодаря за това, заяви Николай Попов изп. директор на "Пазари Юг".

В крайна сметка от такъв род инициативи печелят и производители и потребители, а Столична община се нарежда до европейските столици, където такива пазари се провеждат от дълги години. Припомняме, че част от приходите днес отиват в помощ на жителите на село Хитрино. Работното време на пазара е от 11 до 19 ч. Мястото - ул. Оборище в участъка между бул. Васил Левски и храм пометника "Св. Ал. Невски".

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ADVOKATA
  Отговор
  1 19:08  18.12.16
  Защо не сме разбрали.Не се дава достатъчно гласност на тези неща. При толкова много медии

  Коментиран от #4

 • 2 02:07  19.12.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Бързак
  Отговор
  3 02:17  19.12.16
  Хахахах
 • сметкаджията
  Отговор
  4 12:12  19.12.16

  До коментар #1 от "ADVOKATA":

  Няма кой да плати за реклама. Медиите също обичат парите .Трябва да го знаете това ,нали сте ADVOKAT ? :))

Напиши коментар:


Публикувай