Last news in Fakti

23 Декември, 2016 07:55, обновена 23 Декември, 2016 10:34 2 142 2

Дойче банк се споразумя със САЩ

  • дойче банк-
  • сащ-
  • глоба-
  • ипотеки

Ще заплати над 7 милиарда долара глоба

Дойче банк се споразумя със САЩ - 1

Дойче банк постигна споразумение с министерството на правосъдието на САЩ и ще заплати $3.1 млрд. долара, за да урегулира претенциите, свързани с нарушенията при търговията с ипотечни книги. Това заяви самата банка през нощта срещу петък. Освен това банката ще плати още $4.1 млрд. за „улесняване на потребителите и като компенсация на загуби на своите клиенти в Съединените щати“. Регулаторите в САЩ са на мнение, че Дойче банк, както и редица други банки по време на световната финансова криза, са занижавали оценката на риска по ценните книжа, които са били продадени на американските ипотечни компании Fannie Mae и Freddie Mac, които са тясно свързани с американското правителство.

Първоначално правосъдното министерство на САЩ бе завело иск за $14 млрд. Тази сума бе сериозен финансов проблем за банката. През ноември стана ясно, че финансовият институт иска да приключи темата до смяната на правителството, защото е напълно неизвестно дали нещата ще станат по-прости при Тръмп, тъй като той ще трябва да доказва, че няма конфликт на интереси.

От своя страна и швейцарската Credit Suisse постигна споразумение за $5,28 млрд. по ипотечния скандал в САШ.

Банката ще глоба от $2,48 млрд., а с други 2,8 млрд. ще обезпечи собствениците на жилища и общностите, ударени от ипотечния балон. Печалбата на Credit Suisse за четвъртото тримесечие преди данъците ще спадне с 2 млрд. долара заради глобата, тъй като банката също има заделени резерви за такива случаи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    4 1 Отговор
    САЩ рекетира!! Такса данък за спокойствие.. Кара и Саудитска Арабия да плаща заради Бин Ладия..май скоро всичко живо ще отиде при Русия

    Коментиран от #2

  • 2 Реалист

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Обади се като стане та да си сменя левовете в рубли. До към 2220 дали ще стане? А саудитците трябва да си платят - щом имат пари за сунитски ислямски училища, ще имат и за глобите. Ти ги посъветвай да инвестират в камили че скоро ще им потрябват - колите скоро ще са на ток.