1 797 4

„Тошиба“ губи милиарди заради американско придобиване

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Японският конгломерат „Тошиба“ очаква солидни загуби заради придобиването на американска компания за ядрена енергетика, съобщи EBL news.

От компанията обявиха, че могат да отпишат „няколко милиарда долара“ във връзка с придобиването на CB&I Stone & Webster – фирма, строяща атомни електроцентрали.

Очакваните огромни загуби ще имат отрицателно влияние върху финансовите резултати на „Тошиба“. От конгломерата се извиниха на своите акционери.

Дяловете на компанията се сринаха с 11.6%, като се очаква загубите от придобиването да възлязат на 4.3 милиарда щатски долара.

През изминалата финансова година „Тошиба“ отчете рекордни загуби и се стигна до мащабно преструктуриране.

Япония


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай Джап (гост)
  Отговор
  1 18:24  27.12.16
  Ту шиба ту не шиба ;)
  Врътнали са ги нещо американците
 • знаещият (гост)
  Отговор
  2 00:21  28.12.16
  К'во са 4,3 милиарда? Покрай банка БТК колко милиарда изгоряха? Държавата нали ги плати? В крайна сметка искам или не искам и аз станах акционер в БТК.
 • бббббб (гост)
  Отговор
  3 08:09  28.12.16
  Америка си строи ядрени централи ,а ние ги слушаме ,че ще сме на загуба.
 • критикант (гост)
  Отговор
  4 08:59  28.12.16
  САЩ манипулира целия свят !Долара от 10 години е без покритие, само хартия !Но това не им пречи да диктуват , смачкат и унищожат доста икономики; включая и нашата централа Белене !Но като ни водят продажници, за които Родолюбие , означава Комисионни , няма да амаме Енергетика и централи!

Напиши коментар:


Публикувай