Last news in Fakti

28 Декември, 2016 03:00 3 037 12

Над 3060 лв. заплата в МВР – рекордна за чиновници

  • заплата-
  • левове-
  • чиновници
Над 3060 лв. заплата в МВР – рекордна за чиновници - 1

Около 3060 лв. е максималната заплата на работещите на трудов договор в МВР. Това става ясно от писмен отговор на вътрешната министърка Румяна Бъчварова на депутатски въпроси.

2860 лв. е максималната чиновническа заплата по трудово правоотношение в Министерството на финансите, а 2600 лв. - в енергийното ведомство, показват отговори пък на финансовия министър Владислав Горанов и на енергийната Теменужка Петкова, цитирани от в „24 часа”. Във Външно максималното ниво на заплатата е 993 лв.

Министерството на външните работи е с едни от най-ниските заплати за работещите на трудов договор, става ясно от отговорите на министър Даниел Митов. Минималната заплата по трудов договор във Външно е 420 лв., колкото през тази година бе и нивото на най-ниските заплати в цялата страна. 570 лв. пък е средното заплащане във Външно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рекорд

    16 0 Отговор
    "рекордна за чиновници" - ето тук е разковничето. Няма лошо полицаите да получават висока заплата, но когато повечето са чиновници, тогава е страшното, т.к. не вършат никаква работа. Къде са им профсъюзите да излезнат на протест срещу чиновниците в МВР. Като гледаш липсата на полицаи по улиците, сигурно разпределението на щатовете е 5 % катаджии, 5 % разследващи и 90 % чиновници
  • 2 BOP

    10 1 Отговор
    Мнохо се радвам за чиновниците, ако това е вярно. Аз съм офицер с над 10 години стаж и трябва да боря организираната престъпност, срещу колосалните няма и 1200 лева месечно...

    Коментиран от #4, #10

  • 3 бббббб

    10 1 Отговор
    А,полицаите на улицата с 800лв.
  • 4 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "BOP":

    Когато брутната заплата на патрулните полицаи стане 2000лв, а на следователите 3000лв тогава може да се очаква промяна, морал, етика и добронамереност от страна на органите на реда. Защото бабита с мерцедеса харчи на вечер повече в чалготеката от спрялия го патрул. Учители, лекари и полицаи трябва да взимат от 1500 до 3000лв, за да има уважение, за да имат достойнство и да се концентрират върху развитие, подобряване на умения и стимулиране на професията.

    Коментиран от #11, #12

  • 5 Гост

    3 0 Отговор
    Хайде сега всички полицайчета и офицери на протест ,както преди . . .а?
  • 6 r166

    0 0 Отговор
    И аз не получавам повече от 800 лв.
  • 7 555

    1 0 Отговор
    То за това няма пари за гориво и химикалки в МВР....Боко Т. вдигна двойно бюджета на МВР от 1 на 2млрд...те отидаха за заплати.....Пари за пенсионери ще искате ..откъде
  • 8 семи проф

    0 0 Отговор
    В САЩ проблема с морала и етиката са го решили много лесно и сигурно ..Корумпирано Ченге се лишава от пенсия....В България за да не са корумпирани ченгетата им се повишават заплатите...По голяма корупция ..по големи заплати ...Накрая излезе че най корумпирани излязоха тези с най големи заплати....Както държавата им плаща всички осигуровки така може и да ги отнеме ..
  • 9 СтарТИРаджия

    0 0 Отговор
    И 60-те лева са Ви много! И не само на Вас, а на цялата институция в европейски мащаб! С атентатите, особено този в Берлин доказахте, че чеп за кацата със зелето не става от Вас! Вие сте просто едни паразити върху работещото общество, изтрелващи обикновено "специализирани полицейски слова" в пространството. А знаете ли как, питам как се изкарват тези 3 хил. лв, за да може един плъх в или не униформа да ги вземе! Просто вземе. За Ваше "успокоение" ще кажа, че не сте само Вие, "споко"! Време е май щем-нещем да го подкараме по американски. Въоръжаване! Лично. И моят дом, кола, работно място - моята крепост! А пък Вие продължавайте да сънувате /или пък не/, че работите... нещо. Може и да Ви наградят даже, някой ден...
  • 10 Алфата

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "BOP":

    Ами ще я бориш, ако трябва и за 200! Кой за каквото учил, избрал и т. н. Като не ти изнася - друга работа, личен бизнес, другата страна на медала, ако ме разбираш, а на края терминал 1, 2, Варна, Пловдив и т. н. Така че - стига рева!
  • 11 някой

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Ти ако се равняваш по бандитите и 10 000 заплата да вземаш пак ще е малко.
    А каква е гаранцията че ще работиш качествено за тези пари?
  • 12 Гост читател

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Живееш в голяма заблуда или извън България. Ако живееш в България, трябва до сега да си прозрял, че крадливостта и склонността към корупция са генетично заложени у нас/българите/. По твоята логика ,тия 300-400 човека дето фактически присвоиха цялата държава,дето отдавна са натрупали милиони, те отдавна трябваше да спрат да грабят евро-пари, да печелят нон-стоп обществени поръчки, да влизат в десетки схеми за източване на пари, нали? Само да ви кажа нещо - полицаят,който сега е на 900 лв заплата/примерно/ и се крие по храсталаците да хване някой и да му прибере 20-чка- той и при 3000 заплата пак ще го прави. Това НЕ Е ВЪПРОС НА ПАРИ , А НА МАНТАЛИТЕТ И МОРАЛ. Какъвто морал тотално липсва днес на всички българи. Няма сектор в държавната администрация и няма ниво в държавната администрация, където да не се шири корупцията, до степен по-зле и от мафията в Италия. И това не е от вчера- по времето на социализма масово се крадеше и се пиеше в работно време ,особено по заводите.Тогава ,обаче доста лошо съдеха по съдилищата . Ако някой от вас си спомня думата -да те "надчетат" -кръчмари,магазинери ,като им направят ревизия и ги надчетат- за 100 лв липса в затвора се влизаше.