Last news in Fakti

6 Ноември, 2011 09:54 6 913 8

Германия разяри гръцки хотелиери

  • гърция-
  • германия-
  • хотелиери-
  • tui

Един от най-големите германски туроператори TUI е водел преговори с гръцки хотелиери да му се плаща в драхми при евентуално излизане на южната ни съседка от ЕС и връщане на драхмата като официална валута. От немския туроператор потвърждават информацията като обясняват пред вестник „Билд” следното: „Необходима ни е защита срещу евентуални валутни рискове. Вероятността Гърция да напусне съюза е повече от теоретична”. Валутни анализатори обясняват, че в случай на въвеждане на драхмата като официална разменна единица, тя много бързо ще загуби близо 60% от стойността си.

„Подадохме оплакване до гръцкото министерство на туризма. Няма хотелиер, който да се съгласи на подобна мярка. TUI не може да притиска бранша с подобни договори”, съобщиха от Асоциацията на гръцките туристически предприятия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 330и

    3 0 Отговор
    ясоооо паликарииии, голям глад идееее
  • 2 ЕЛА ЕЛА

    3 0 Отговор
    Мисля да подпомогна гръцката икономика като си взема една гръцка орислужница за да праща парички на семейството в Гърция.А те ще ми щращат гръцко домашно сирене и узо.
  • 3 Дарина

    1 4 Отговор
    Германия ще поеме ли бежанците на Северна Африка и другите държави, като излезе Гърция от еврото и съюза. Нали не си представяте ,че Гърция ще остане в ЕС с драхми? Май младите са ви надъхали, как всичко е пари - четете, защото ако беше лесно всичко да се е решило, ама става въпрос за парите на забогателите
  • 4 Здравко Зафиров

    5 0 Отговор
    Дарина, ако мислите, че гърците реално спират бежанците сте много заблудена. В действителност гръцките "врати" са по-широко отворени за бежанци към шенгенското пространство от колкото нашите са, в периода ни на доказване. А гръцките хотелиери и да се спукат да реват и да се оплакват - ако искат да продават, ще продават на пазарни цени, в драхми или в каквото плащат купувачите. В противен случай да си разчитат на местния туризъм.
  • 5 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    Хахаха, само така!
  • 6 гост

    1 0 Отговор
    Евала на Германците , само так на гърците хихихахихахихахихи нека да видят и те кво е бедност......горделиви , надигнати византийци !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
    ВЪН ОТ ЕС.................................
  • 7 Trancho

    0 0 Отговор
    когато гърците доидат да са гастербаитери в българя ще го повярвам но не ми се вярва да стане с минимална заплата 800 евро
  • 8 Нено

    0 0 Отговор
    Не е добре комшията да ти е зле! Злобата може и да топли жалки душички но каква ни е ползата от тази ситуация? С нашият умрял пазар, заради ниските доходи, само едни обедняващи съседи ни трябваха и това кьоше на Европа, инвеститорите съвсем ще го отпишат, румънците са "гола вода" сърби и македонци още не са в ЕС. Май най-проспериращи съседи ни са турците, ние пък не ги искаме в ЕС и там се пишем ербап, а те строят самолети. Абе все си я караме по Чудомировски: "Не е важно аз да съм добре, важно е Вуте да е зле" - Ей, ама вярно сме си прост народ!?