Last news in Fakti

28 Декември, 2016 15:37 1 791 1

Винари от цял свят се събират в София

  • конгрес-
  • вино-
  • лозя-
  • софия
Винари от цял свят се събират в София - 1
Снимка: М. Богданова

България ще е домакин на 40-ия Световен конгрес по лозарство и винарство и 15-ата Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното стана ясно от решение на Министерски съвет. Събитието ще се проведе от 29 май до 2 юни в София.

„Провеждането на този престижен форум у нас ще бъде огромна реклама за българското вино, както и за България като страна винопроизводител. Събитие от подобен мащаб ще бъде и изключителна възможност за обмяна на опит и добра презентация на страната ни като дестинация за културен и винен туризъм” пише в днешното решение на правителството.

В рамките на конгреса експерти от цял свят ще представят постиженията си, ще бъдат разисквани научно-технически теми и ще могат да се осъществят полезна обмяна нa опит и иновации.

Конгресът ще събере над 1000 представители от всички 46 държави-членки на Международната организация по лозата и виното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дяда гошо

    0 3 Отговор
    А Веско Маринов ВИНАРЯ там ли ще бъде