Last news in Fakti

30 Декември, 2016 14:34 1 623 0

Представителният офис на Япония в Тайван сменя името си

  • тайван-
  • япония-
  • японски представителен офис-
  • двустранни отношения-
  • търговски отношения

Тайпе подкрепя промяната, която ще отговаря по-добре на отношенията между двете страни

Представителният офис на Япония в Тайван сменя името си - 1

Тайван е благоразположен и подкрепя идеята за промяна на името на японския представителен офис в страната. Това съобщи в прессъобщение тайванското министерството на външните работи.

Според изявлението, Тайван подкрепя планираното преименуване на Асоциация Интерчейндж в Япония (Japan Interchange Association). Новото име на асоциацията ще бъде Асоциация за обмен Тайван — Япония (Japan-Taiwan Exchange Association) и ще влезе в сила от 1 януари 2017 г., съобщи тайванската информационна агенция "Фокус Тайван".

Асоциацията отговаря за двустранния обмен и представлява интересите на Япония в Тайван в отсъствие на дипломатически отношения между страните. Нейният двойник в Япония се нарича Служба за икономическо и културно представителство на Тайпе.

Министерството заяви, че новото име ще отразява по-добре бизнес дейността, която извършва дружеството и е положителна стъпка напред в развитието на отношенията между Тайван и Япония.

Припомняйки, че двете страни са станали по-близки в последните години, министерството отбелязва, че Япония е третият по големина търговски партньор на Тайван, докато Тайван е четвъртият по големина търговски партньор на Япония. Сумата, на която възлизат приходите от двустранна търговия през миналата година, е 57.9 милиарда американски долара, отбелязва още тайванското министерство.

В допълнение, двете страни са били посетени от общо 5,3 милиона души от съответната страна през 2015 г., а властите в Тайван се надяват, че броят на тайвански туристи в Япония и съответно японски туристи в Тайван в края на тази година може да надхвърли 6 милиона.

Тайван и Япония споделят общите универсални ценности на демократичното управление, свободата и върховенството на закона, а различни проучвания на общественото мнение показват, че отношенията между двете страни са много близки, топли и приятелски, се казва още в изявлението на тайванското външно министерство.

От ведомството изразяват и надежда, че двете страни ще продължат да разширят и задълбочат взаимно изгодното си сътрудничество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА