30 Декември, 2016 16:12 2 533 1

Закриват най-голямото находище за газ в Дания

  • дания-
  • поле-
  • газ

Започва поетапното закриване на находището Тира

Групата Moller-Maersk обяви, че от януари поетапно ще затвори производството на газ в находището Тира в Северно море, съобщи CPH Post.

В находището Тира се извършва 90% от производството на газ в Дания. То е в експлоатация от 1984 г. Смята се, че то е близо до края на оперативния си живот.

От Maersk Oil не са успели да се споразумеят с държавата за данъчните облекчения, нужни за реконструкцията на полето. Смята се, че не е безопасно работата в региона да продължи в сегашните условия. Инвестирани са 1 млрд. крони за подобрение на безопасността.

Находището ще бъде напълно затворено до октомври 2018 г


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    5 0 Отговор
    Ще се наложи да сеят повече фасул.