3 Януари, 2017 19:36 1 529 1

Ford Motors няма да гради фабрика в Мексико

  • ford-
  • коли-
  • автомобили-
  • сащ-
  • мексико

Компанията смяташе да инвестира $1,6 млрд. в нови производствени мощности извън САЩ

Ford Motors няма да гради фабрика в Мексико - 1

Ford Motors обяви, че е спрял проекта за $1,6 млрд. за изграждане на фабрика в Мексико, съобщи Би Би Си.

„Блумбърг” уточнява, че компанията, че вложи $700 млн. в разширяване на мощностите си във Флат Рок, Мичиган. Преди президентските избори в САЩ от Ford Motors планираха да вложат $1,6 млрд. в изграждането на нова фабрика в мексиканския град Сан Луис Потоси. Ревизираните планове на компанията предвиждат част от тази сума да бъде вложена във Флат Рок. Инвестицията ще създаде 700 нови работни места в сферата на производството на електрически автомобили.

Анализатори посочват, че ревизираните планове на американската компания ще доведат до запазването на 3500 работни места в САЩ.

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп от месеци критикуваше Ford Motors и General Motors за тяхната практика да произвеждат коли в Мексико с цел да съкратят производствените си мощности.

В своя профил в Туитър той изказа своето разочарование от решението на General Motors да произвеждат Chevy Cruze в Мексико. Тръмп недвусмислено намекна, че няма да толерира нулеви ставки за вноса на автомобили в САЩ от южния му съсед.

Все пак от Ford Motors обявиха, че ще произвеждат новият Focus в съществуващата фабрика в мексиканския град Ермосильо, за да запази рентабилността на модела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    8 0 Отговор
    Ефектът Тръмп. А, местните бг "демократите" още твърдят,че е бил глупак и т.н. :)