684 0

Рекс Тилърсън със златен парашут от ExxonMobil

Новият държавен секретар на САЩ получава $180 млн. като компенсация от петролната компания

Рекс Тилърсън със златен парашут от ExxonMobil
Венцислав Михайлов

Новият държавен секретар на САЩ Рекс Тилърсън ще получи $180 млн. като компенсация от ExxonMobil, съобщава в. „Уолстрийт джърнъл“.

Водещият делови вестник не пропуска да уточни, че това е със $7 млн., което той трябваше да получи при своето пенсиониране от водещата петролна компания.

Преди дни от ExxonMobil уточниха, че Рекс Тилърсън се е отказал от бонуса от $4,1 млн., който трябваше да получи през следващите три години.

„Уолстрийт джърнъл“ все пак пише, че финансовият пакет на Рекс Тилърсън му позволява да разпродаде всички акции на ExxonMobil, с които той разполага. Самият той потвърди намерението си да постъпи именно така, ако Конгресът го утвърди на високия държавен пост. В момента Тилърсън притежава над 600 000 акции на компанията на стойност около $54 млн.

64-годишният Тилърсън оглави през 2006 г. петролната компания. През 2013 г. той бе гост на Петербургския международен икономически форум , където руският президент Владимир Путин го награди с ордена "Дружба" за значителен принос в укрепването на сътрудничеството в горивно-енергийния сектор.

САЩ


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай