Last news in Fakti

5 Януари, 2017 10:29 962 0

Дойче банк плаща $95 млн. глоба за укрити данъци в САЩ

  • дойче банк-
  • глоба-
  • сащ
Дойче банк плаща $95 млн. глоба за укрити данъци в САЩ - 1

Дойче банк се споразумя с американските власти да плати глоба от $95 млн. по повдигнати обвинения за укриване на данъци, съобщава АП.

Регулаторните органи на САЩ обвиниха Дойче банк, че в разгара на ипотечната криза е използвала схема от свързани компании и хитроумни операции, за да избегне плащането на данъци за милиони долари.

От централата на Дойче банк във Франкфурт на Майн изказаха удовлетворение от постигнато споразумение относно събития от преди 16 години.

През декември на миналата 2016 г. от финансовата институция постигнаха споразумение с министерството на правосъдието на САЩ и заплатиха глоба от $3,1 млрд. по иск за манипулация на пазара на ценни книги.

Освен това банката ще плати още $4.1 млрд. за „улесняване на потребителите и като компенсация на загуби на своите клиенти в Съединените щати“. Регулаторите в САЩ са на мнение, че Дойче банк, както и редица други банки по време на световната финансова криза, са занижавали оценката на риска по ценните книжа, които са били продадени на американските ипотечни компании Fannie Mae и Freddie Mac, които са тясно свързани с американското правителство.

Първоначално правосъдното министерство на САЩ бе завело иск за $14 млрд. Тази сума бе сериозен финансов проблем за банката. През ноември стана ясно, че финансовият институт иска да приключи темата до смяната на правителството, защото е напълно неизвестно дали нещата ще станат по-прости при Тръмп, тъй като той ще трябва да доказва, че няма конфликт на интереси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА