3 107 4

Нова газова война между Русия и Украйна?

Венцислав Михайлов

Ако Украйна не намери европейски партньор за управлението на своята газопреносна мрежа, на Киев ще му бъде много трудно да се грижи за транзита на руския газ.

Това заяви в интервю за украинската телевизия 5 канал президентът на „Нафтогаз“ Андрей Коболев.

Той посочи, че Украйна е готова да се раздели с част от своя бизнес в името да гарантира транзита на синьо гориво от Русия след 2019 г., когато изтича действащия в момента договор с „Газпром“.

Андрей Коболев все пак призна, че Русия се явява много мощен опонент. „Северен поток 2“ е много изгоден за Европа, призна президентът на „Нафтогаз“.

Москва може да престане да използва Украйна като транзитна страна при износа на руски газ, ако „Северен поток 2“ и „Турски поток“ бъдат реализирани. Ако това се случи, то самите европейсци могат да бъдат принудени да плащат по-скъпо за руското синьо гориво, смята Андрей Коболев.

Украйна


Още по темата

 • Украйна изригна срещу Марин льо Пен

  Украйна изригна срещу Марин льо Пен

  Украинското външно министерство изрази възмущение от изявлението на Марин льо Пен, която заяви, че руската анексия над Крим е законна, съобщи РБК - ...
  4.01.2017
  1 883
  8

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 909 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  1 12:37  05.01.17
  БОЛИМА САЙДЕРА !
 • Любовният ми мускул
  Отговор
  2 16:11  05.01.17
  Каква газова война може да има ?. И ножа и хляба е в руснаците. Украинците още могат да мърдат,докато транзитен газ минава ,през тях към Европа и Турция. А и пооткрадват все още газ. След 2-3 години, като им навият големият кран, има да гледат жално, като монголски сирачета.
 • kcaniba
  Отговор
  3 23:03  05.01.17
  Газова война!?? Украйна и тръбата през Украй на, са рожба на болшевиките и комуняките!!! Крим, Донбасс и Одеска губерния, са даровете на същите болшевици!!
 • НЕ РАЗБРАХ
  Отговор
  4 06:57  06.01.17
  Не разбрах връзката между заглавието и написаното в статията... Къде е войната? УКРАЙНА не може да намери европейски партньор.. Та да попитам - Русия ли допусна в газопреносната мрежа на Украйна фирмичка със синчето на Джо БАЙДЪН? Русия ли не си купи достатъчно газ да си напълни хранилищата с недостигащите 16% по - украинско твърдение, 25% - по руско.. Необходими за безпроблемния транзит за Европа..

Напиши коментар:


Публикувай