Тема: Украйна

5 Януари, 2017 11:50 3 680 4

Нова газова война между Русия и Украйна?

  • газ-
  • русия-
  • украйна-
  • синьо гориво
Нова газова война между Русия и Украйна? - 1

Ако Украйна не намери европейски партньор за управлението на своята газопреносна мрежа, на Киев ще му бъде много трудно да се грижи за транзита на руския газ.

Това заяви в интервю за украинската телевизия 5 канал президентът на „Нафтогаз“ Андрей Коболев.

Той посочи, че Украйна е готова да се раздели с част от своя бизнес в името да гарантира транзита на синьо гориво от Русия след 2019 г., когато изтича действащия в момента договор с „Газпром“.

Андрей Коболев все пак призна, че Русия се явява много мощен опонент. „Северен поток 2“ е много изгоден за Европа, призна президентът на „Нафтогаз“.

Москва може да престане да използва Украйна като транзитна страна при износа на руски газ, ако „Северен поток 2“ и „Турски поток“ бъдат реализирани. Ако това се случи, то самите европейсци могат да бъдат принудени да плащат по-скъпо за руското синьо гориво, смята Андрей Коболев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909 БЪЛГАРИЯ

    12 3 Отговор
    БОЛИМА САЙДЕРА !
  • 2 Любовният ми мускул

    20 3 Отговор
    Каква газова война може да има ?. И ножа и хляба е в руснаците. Украинците още могат да мърдат,докато транзитен газ минава ,през тях към Европа и Турция. А и пооткрадват все още газ. След 2-3 години, като им навият големият кран, има да гледат жално, като монголски сирачета.
  • 3 kcaniba

    5 2 Отговор
    Газова война!??
    Украйна и тръбата през Украй на, са рожба на болшевиките и комуняките!!!
    Крим, Донбасс и Одеска губерния, са даровете на същите болшевици!!
  • 4 НЕ РАЗБРАХ

    12 0 Отговор
    Не разбрах връзката между заглавието и написаното в статията... Къде е войната? УКРАЙНА не може да намери европейски партньор.. Та да попитам - Русия ли допусна в газопреносната мрежа на Украйна фирмичка със синчето на Джо БАЙДЪН? Русия ли не си купи достатъчно газ да си напълни хранилищата с недостигащите 16% по - украинско твърдение, 25% - по руско.. Необходими за безпроблемния транзит за Европа..