Last news in Fakti

5 Януари, 2017 12:17 1 563 1

След 1959 г. Италия пак в дефлация

  • дефлация-
  • инфлация-
  • италия
След 1959 г. Италия пак в дефлация - 1

За първи път от 1959 г. в Италия отчетоха дефлация, съобщи АНСА. Агенцията се позовава на данни от националната статистика.

За изминалата година потребителските цени в Италия са паднали. Това става за първи път от 1959 г.,. Според предварителните данни на Националния статистически институт (ISTAT) цените през 2016 г. са паднали надолу с 0,1% в сравнение с 2015 г. За сравнение през 1959 г. - поевтиняването беше с 0,4%.

Най-голямо безпокойство предизвиква произведеният брутен вътрешен продукт (БВП). Облаците се сгъстяват и от политическата несигурност на Апенините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Voz

    1 1 Отговор
    Da izliza ot eu v momenta germaniq spiha vsi4ki ni purvo gursiq posle brexit i sega itexit