1 371 3

Свиленградчанин обявен за служител № 1 по електронна търговия в Белгия и Нидерландия

Снимка: Старият мост
Снимка: Старият мост
Калина Петрова

Свиленградчанинът Велко Велев е обявен за служител №1 за Коледа в сферата на електронната търговия в Белгия и Нидерландия. Това показва официалната страница на системата за оценка на служителите в икономиката на двете съседни държави – I.S.A.B.E.L., през последното тримесечие на 2016 г. Българинът е и единствения работещ чужд гражданин на ЕС без нито един отказ от извънредни модулни смени в компанията, в която работи - американската DOC DATA, съобщи в. "Старият мост".

Освен абсолютен рекордьор за отминалата 2016 г., той е и единственият, обработил по 4 пратки на 1 минута, което не се е случвало никога. Това включва приемане на заявката, опаковане на пратката, принтиране на фактурата и подаване на спедиция. Бързината и сръчността си Велко споделя, че дължи на часовете по трудово обучение в ОУ „Иван Вазов“, където е учил през 1982 - 1989 г. Уменията си на компютър пък бил усвоил като студент в УНИБИТ в София в периода 2008 - 2012 г.

Освен богатата палитра от бонуси в заплата високото му признание му донесло и американски поръчков вeлосипед от лимитираната серия на RSH, която се води A1 по американските стандарти.

Ето какво разказа Велко пред „Старият мост“: „Нямах никаква представа какво ме очаква в Нидерландия като работна позиция. Общата разгъната площ на компанията е 5 футболни стадиона с мащабите на „Васил Левски“. Приемат се поръчки от iPhone 7 до батерии и зарядни устройства. Това става в рамките на 24 часа без прекъсване. Общият брой на предлаганите услуги е около 1,1 млн. с клиенти в Холандия, Белгия, Германия, Дания, Люксембург, Великобритания, Шотландия, Исландия и Полша. Не отказвах извънредни смени и това вдигна общия рейтинг както на мен, така и на българската група. От системата за оценка на кадрите получих справка, че съм с рекордните 651, 82 часа.

Заминах, защото осъзнах, че в Свиленград ще се разчита на служители в игрални обекти, спедиции и сферата на туризма, което не е голям избор на фона на Западна Европа. От друга страна ясно се откроиха действията на определени управленски кадри в сферата на спорта и местната икономика, които не разчитаха на конкурси, а на личните покровителства на тоз или онзи.

Нидерландия и Белгия дават пълна свобода на можещите и работещите, за да имат всичко - удовлетворение, израстване в кариерата и свобода на избор. Мога да дам пример с един кмет, от който и да е български град и негов колега от региона на Бреда. Първият отива на работа с автомобил за над 100 000 лева, а вторият - с автобус или велосипед. Заплатата е около средната - 3 180 евро за Северен Брабант. Няма закъснения в плащането на заплати, бонуси. Абсурд е да получиш плащане на ръка или с анонимни пликове. Тук доказано име е Станимир Москов, също от Свиленград, който работи отлично в интернационална корпорация. Белгия и Нидерландия прилагат всичко най-добро от сферата на иновациите във всекидневието на хората. Улиците светят всяка сутрин, транспорта е точен в разписанието. Най-вече се откроява топлото и позитивно отношение на местните хора към чуждите служители - перфектни жилища, безплатни консумативи и транспорт“.

Велко Велев има проект за собствена зона в спортния камп на НАК Бреда за преподаване на лекции за снимане на спортни прояви. От февруари той става и официален кореспондент на Агро ТВ, където юрист-консулт е друг свиленградчанин - Стефан Калайджиев.

СМ

Хасково / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 17:42  05.01.17
  Семейство естественно няма ! Собствен живот също ! Това е типичен работохолик и печалбар . Със здраве да си кара колелото, което никога ТОЙ не би си купил .

  Коментиран от #3

 • Ядесереитн
  Отговор
  2 05:32  06.01.17
  Едно време на такива гламавци им викахме ударници и ги изтипосвахме на една дъска с имената и портретите. Юркаха се сами като алтави. Абе, полезни идиоти, както е казал таварищ Ленин. Този барем колело е намазал.
 • Той
  Отговор
  3 22:53  06.01.17

  До коментар #1 от "незнайко":

  Има жена и дете!!!!

Напиши коментар:


Публикувай