6 Януари, 2017 13:35 1 269 1

Обвиняват „Роснефт“ в незаконна сделка във Венесуела

  • роснефт-
  • компания-
  • акция
Обвиняват „Роснефт“ в незаконна сделка във Венесуела - 1

Канадската златодобивна компания Crystallex е подала иск срещу регистрираната в Швейцария дъщерна компания на „Роснефт“ - Rosneft Trading S.A. Тя е обвинена, че е използвала подставени лица и корупционни схеми за придобиване на активи. Това съобщава в. „Уолстрийт джърнъл“.

Става дума за придобитите от руска компания 49,9% от акциите на американската петролна компания Citgo. В иска пред американски съд от Crystallex посочват, че тези акции са придобити като обезпечение на кредит от $1,5 млрд. от „Роснефт“ за венецуелаксата държавна петролна корпорация Petróleos de Venezuela S.A. (PdVSA).

Crystallex иска да получи компенсация от Венецуела за $1,4 млрд. заради национализацията от 2011 г. на нейната концесия в латиноамериканската страна. От своя страна Citgo е един потенциален актив. По тази причина от Crystallex молят съда да развали сделката на дъщерната компания на „Роснефт“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 солженицин

    1 0 Отговор
    Как съдът ще развали сделката като швейцарското подразделение на роснефт е лично на другаря Путин?