544 0

6.1% ръст в търговията на дребно през ноември

6.1% ръст в търговията на дребно през ноември
Венцислав Михайлов

През ноември 2016 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени данни, нараства с 6.1% спрямо същия месец на предходната година.

Това става ясно от предварителните сезонно изгладени данни на Националния статистически институт (НСИ).

По данни на НСИ през ноември 2016 г. оборотът нараства спрямо предходния месец при: търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 4.3%, търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - по 3.0%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.5%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.0%. Намаление е регистрирано при: търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 3.0%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 1.1%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 0.2%.

По данни на НСИ през ноември 2016 г. спрямо същия месец на 2015 г. оборотът нараства по-значително при: търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 12.9%, търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 11.9%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 10.2%, и търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 9.0%. Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с разнообразни стоки - със 7.1%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 5.3%, и търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 4.0%.

България

Напиши коментар:


Публикувай