10 Януари, 2017 14:41 1 546 0

Какво ще се случи през финансовата 2017 година

  • манолов-
  • икономика-
  • прогноза
Какво ще се случи през финансовата 2017 година - 1

През 2017 г. Федералният резерв на САЩ ще потвърди промяната на паричната си политика за повишаване на основната лихва. Това ще запази силните позиции на американския долар спрямо основните валути. Европейската централна банка ще започне постепенно ограничаване на операциите си по изкупуване на държавни и корпоративни облигации на вторичния пазар, известни под наименованието количествени облекчения.

„Очаквам китайската икономика да се „приземи твърдо“, казано с други думи икономическия ръст в страната да се движи само около 6-6.5%. Казвам „само“, защото за последните десет години това е най-ниският темп на икономически растеж. Както знаем китайската икономика е в процес на трансформация от експортно ориентирана към базирана предимно на вътрешно потребление”, каза икономистът Бисер Манолов в интервю за Факти.бг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА