Last news in Fakti

11 Януари, 2017 10:47 2 004 0

Печалбата на руските милиардери от победата на Тръмп

  • милиардери-
  • избори-
  • сащ-
  • руснаци

С 29 млрд. USD нарасна общото състояние на руските милиардери след победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ на 8 ноември 2016 г., посочва американското издание Forbes. Лидер в класацията е управителят на компанията „Новатек” – Леонид Михелсон, чието състояние след президентските избори се е увеличило с 1.9 млрд. USD и е достигнало 18.2 млрд. USD. През март 2016 г. Forbes е оценявал неговото състояние на 14.4 млрд. USD.

Бизнесменът Генади Тимченко, който е свързан с „Новатек”, също е в списъка. Причината е, че като цяло акциите на компанията сред изборите в САЩ поскъпнаха със 16% и активите на компанията се увеличиха с 1.6 млрд. USD.

По данни на Forbes, състоянието на руските милиардери се е увеличило най-много в сравнение с богаташите, на която и да било друга страна, с изключение на САЩ. В списъка на Forbes състоянието на най-богатите американци е шест пъти по-голямо от това на руснаците. Средно всеки американски милиардер е забогатял с 2.8%, а всеки руски – с 7.1%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА