1 600 0

Печалбата на руските милиардери от победата на Тръмп

Милена Богданова

С 29 млрд. USD нарасна общото състояние на руските милиардери след победата на Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ на 8 ноември 2016 г., посочва американското издание Forbes. Лидер в класацията е управителят на компанията „Новатек” – Леонид Михелсон, чието състояние след президентските избори се е увеличило с 1.9 млрд. USD и е достигнало 18.2 млрд. USD. През март 2016 г. Forbes е оценявал неговото състояние на 14.4 млрд. USD.

Бизнесменът Генади Тимченко, който е свързан с „Новатек”, също е в списъка. Причината е, че като цяло акциите на компанията сред изборите в САЩ поскъпнаха със 16% и активите на компанията се увеличиха с 1.6 млрд. USD.

По данни на Forbes, състоянието на руските милиардери се е увеличило най-много в сравнение с богаташите, на която и да било друга страна, с изключение на САЩ. В списъка на Forbes състоянието на най-богатите американци е шест пъти по-голямо от това на руснаците. Средно всеки американски милиардер е забогатял с 2.8%, а всеки руски – с 7.1%.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай