2 766 5

Alibaba Group строят логистичен център за онлайн търговия?

Искат да изкупуват тютюна ни и да изградят в България соларен център

Калина Петрова

Премиерът Бойко Борисов разговаря днес с представители на крупния китайски бизнес, които са в България, за да проучат възможностите за инвестиции. В срещата, на която присъства и вицепремиерът Томислав Дончев, участваха вицепрезидентът на Alibaba Group г-н Сън, президентът на GS-Solar Company г-н Лин и президентът на GoldPoly Group г-жа Хонг. Те бяха съпровождани от досегашния ни генерален консул в Шанхай Димитър Абаджиев.

Китайските инвеститори посочиха, че интересът им към страната ни е последица от установените добри отношения между премиера Борисов и президента и министър-председателя на Китай Си Дзинпин и Ли Къцян. Обща беше оценката за активизиране на двустранните бизнес контакти в последните години след българското участие на най-високо равнище в инициативата 16+1, проведените икономически форуми и създадените възможности за обсъждане на конкретни проекти между представителите на бизнеса от двете страни.

Идеите на Alibaba Group за инвестиции в страната ни са свързани със създаването на логистичен център за развиваната от тях онлайн търговия, който да обслужва поръчките в цяла Европа. Проектът включва и предлагане на международните пазари на български стоки и храни. Намеренията на GS-Solar Company са за създаване на завод за производство на соларни панели, а GoldPoly Group проявява интерес към изкупуването на български тютюн.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази благодарност за съдействието на китайските власти за активизирането на двустранните икономически отношения. Той подчерта, че приоритет на правителството от първия му ден е създаването на по-добър бизнес климат и стимулирането на инвестициите чрез намаляване на административните тежести и осигуряването на стабилна среда за правене на бизнес. Премиерът посочи, че предимства на България са не само ниските данъци, но и стабилността, която страната ни излъчва като финансов и икономически субект в Европейския съюз.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мармот с шоколад
  Отговор
  1 16:27  11.01.17
  Ще го построят точно до пистата на Формула 1 и Бизнес парка за Арабски шейхове ;)
 • Конфуций
  Отговор
  2 21:36  11.01.17
  За Али баба е ясно,а къде са четиридесетте разбойника?

  Коментиран от #3

 • Гост
  Отговор
  3 23:28  11.01.17

  До коментар #2 от "Конфуций":

  Те вече са тука
 • Балкански
  Отговор
  4 21:59  13.01.17
  БРАВО . ИМА СДЕЛКА . АЛИБАБА САМО БЕЗ РАЗБОЙНИЦИТЕ , НИЙ СИ ИМАМЕ АЙДУТИ .СТРАХОТНА СДЕЛКА . ПРИВЕТ и УСПЕХ . ИМА СДЕЛКА.
 • S-line
  Отговор
  5 20:33  16.01.17
  Ние си има ме разбойници само Али баба ни липсва

Напиши коментар:


Публикувай