13 Януари, 2017 09:05 5 052 2

Испания забрани синьо вино

  • вино-
  • синьо-
  • испания

Напитката имала неправилен цвят

В Испания забраниха разпространението на вино със син цвят, съобщи life.ru.

След като се появи на пазара, синьото вино бързо набра популярност сред младите испанци. За половин година компанията – производител е продала 100 000 бутилки в 25 страни. Властите обаче са забранили производството на напитката, заради „неправилния цвят“.

Според експерти натуралното вино може да бъде само червено, бяло и розово. Създателите на напитката определят това като пълен абсурд. Според тях става въпрос за 100% вино.

Те твърдят, че виното се прави от различни сортове испанско грозде, а цветът се придава от естествен пигмент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен К

    3 2 Отговор
    Те производителите да си казват каквото си искат. Преди 1 година мой братовчед ми разказа, как слязъл в някаква винарна и там било като химична лаборатория. Та собственикът пуснал нещо там да се прави и накрая се получила синя течност. Братовчеда с много уговорки я опитал и установил, че има вкус на вино. Но това, че има вкус на вино не го прави вино!
  • 2 бай Иван

    2 5 Отговор
    Картел, бате, картел. Монопол.
    Това е бизнес за много пари.
    Същото се случва и с млякото. Млечната мафия забрани на кокосовите и соевите млека да се наричат мляко. Млякото трябвало да е от животно.
    Виното трябвало да е точно определен цвят и т.н.
    Това са забрани от бизнеса. Наложени към правителството и послушниците.
    Трудно се дава кокала.
    Всичко е мафия и картели и монополи.