2 399 2

Испания забрани синьо вино

Напитката имала неправилен цвят

Росен Стойчев

В Испания забраниха разпространението на вино със син цвят, съобщи life.ru.

След като се появи на пазара, синьото вино бързо набра популярност сред младите испанци. За половин година компанията – производител е продала 100 000 бутилки в 25 страни. Властите обаче са забранили производството на напитката, заради „неправилния цвят“.

Според експерти натуралното вино може да бъде само червено, бяло и розово. Създателите на напитката определят това като пълен абсурд. Според тях става въпрос за 100% вино.

Те твърдят, че виното се прави от различни сортове испанско грозде, а цветът се придава от естествен пигмент.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пламен К
  Отговор
  1 09:54  13.01.17
  Те производителите да си казват каквото си искат. Преди 1 година мой братовчед ми разказа, как слязъл в някаква винарна и там било като химична лаборатория. Та собственикът пуснал нещо там да се прави и накрая се получила синя течност. Братовчеда с много уговорки я опитал и установил, че има вкус на вино. Но това, че има вкус на вино не го прави вино!
 • бай Иван
  Отговор
  2 09:58  13.01.17
  Картел, бате, картел. Монопол. Това е бизнес за много пари. Същото се случва и с млякото. Млечната мафия забрани на кокосовите и соевите млека да се наричат мляко. Млякото трябвало да е от животно. Виното трябвало да е точно определен цвят и т.н. Това са забрани от бизнеса. Наложени към правителството и послушниците. Трудно се дава кокала. Всичко е мафия и картели и монополи.

Напиши коментар:


Публикувай