778 2

Започва проверка на всички централи на въглища

Започва проверка на всички централи на въглища
Стефанаки Йоанис

Министерството на енергетиката започва проверка на всички централи на въглища. След като част от резервните мощности не можаха да бъдат включени към енергийната система на страната в дните, когато температурите бяха най-ниски, сега целта е да се установи дали ТЕЦ-овете имат необходимите количества гориво на склад. Това каза енергийният министър в оставка Теменужка Петкова.

За да видим каква е готовността и какво е в момента състоянието на всички въглищни централи, включително и на тези, които имат ангажимент да осигуряват студен резерв за системата, тъй като, за да се подсигурява този студен резерв, за да се плаща този студен резерв, тези централи трябва да поддържат определени складови наличности. Да видим дали това, което се изисква по наредба, когато се активира студеният резерв, наистина се спазва и налице ли са основания за неговото заплащане. Това уточни енергийният министър в оставка.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • незнайко
  Отговор
  1 16:34  16.01.17
  Били сме на границата на лимита. Защо сега се сетиха, като паднаха температурите? Не ни трябвала АЕЦ Белене, вярно или невярно? Белене отдавна можеше да работи, ако не бяха крали всички през прехода.
 • Гост
  Отговор
  2 17:23  16.01.17
  Сега се сетиха да проверяват.До вчера плашеха със закриване на мощности на някой тецове и дори закриха такъв ( ТЕЦ - ВАРНА ) а днеска ревът че нямат такива.

Напиши коментар:


Публикувай