1 156 1

Лютата зима удължи ски сезона до Гергьовден

Лютата зима удължи ски сезона до Гергьовден
Венцислав Михайлов

Ски ще може да се карат до Гергьовден тази година. Обикновено сезонът свършва в началото на април, но дебелата снежна покривка ще го удължи с месец. Това прогнозира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

В края на януари ще има известна пауза от около 2 седмици, в които заетостта ще е малко по-слаба, но това е традиционно, каза Драганов. И обясни, че февруари отново ще е много натоварен. Един от факторите за това са редицата състезания, които предстоят. А и в този период са и студентските ваканции в Европа.

Няма отказани почивки заради усложнената зимна обстановка. Условията за ски и сноуборд са прекрасни, освен това няма нарушения по наличната инфраструктура по курортите.

Очакванията са увеличението да достигне до 8-9 на сто, достигайки до 1,7 -1,8 млн. посещения. Ръстът е близо двоен в сравнение с първоначалните прогнози от около 4,5% нарастване през зимата.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • драго
    Отговор
    1 18:28  18.01.17
    Този Драганов само тъпотии бращолеви ще го намеря на Гергьов ден ако не се може да се кара ски ще го пусна по пързалката надолу. Егати този ски не е виждал през живота си . Пълен лъжец досега ски през май се карало когато на върбата роди круши.

Напиши коментар:


Публикувай