Last news in Fakti

24 Януари, 2017 05:44 5 081 0

11 признака, че вашите колеги ви мразят

  • колеги-
  • работа-
  • работна атмосфера-
  • мразят-
  • емоции-
  • не харесват-
  • признаци

Как да разберете, че не ви харесват на работното място

11 признака, че вашите колеги ви мразят - 1

Важно е да знаете на кого можете да се доверите на работното си място. Добре е да имате приятели там и да знаете кои колеги не питаят положителни чувства към вас.

След интервю с експерта по работни отношения и работна атмосфера Лин Тейлър и съветникът по международни бизнес отношения Майкъл Кер, изданието Business Insider събира и представя в сбит и семпъл вариант 11 признака, по които можете да познаете, кои ваши колеги не ви харесват и определено не изпитват топли чувства към вас.

1. Имате неприятно вътрешно усещане

Не поставяйте чувствата си на второ място. Ако подозирате, че някой в офиса не се радва на присъствието ви, опитайте се да наблюдавате поведението му. С всички ли се отнася по един и същи начин? Или това отношение е насочено само към вас.?

2. Те трупат точки от вашите идеи, които са си присвоили

Ако някой ваш колега е мил към вас само когато иска да чуе идеите и мнението ви за определени теми и въпроси, то имайте едно на ум. Приятелското отношение ако не е постоянно, то значи е свързано със задни мисли и определено този ваш колега не ви мисли доброто.

3. Те са резки с вас

Ако на въпроса ви "Как върви?" те винаги отговарят "ОК" или "Добре" или, ако техните имейли винаги скачат директно на въпроса и никога не започват с приятелско "Здравей" или "Добър ден", то това може да е знак, че вие определено не попадате в списъка на любимите им колеги.

4. Те никога не ви включват в своите весели, неформални разговори

Шегите на работното място са ключов аспект от отношенията между колеги, които заздравяват връзките в екипа. Ако не сте поканен и не сте добре дошъл да се включите в закачливите и шеговити разговори, които се водят извън работната тематика, то трябва да сте наясно, че колегите ви не се чувстват комфортно около вас и не ви приемат като "един от тях".

5. Те се изявяват като началници и си позволяват да ви командват

Понякога колегите, които искат да покажат надмощие над вас, могат да се вживеят в ролята на началник и да се опитат да ви командват, дори да нямат такава власт. Това е много явен признак на неприязън към вас.

6. Те не признават вашето присъствие

Ако вашите колеги не ви казват "Добро утро", когато пристигате на работа или "Лека вечер", когато си тръгвате, то бъдете сигурни, че не ви харесват.

7. Езикът на тялото им е негативен

Независимо дали става дума за леко прибелване на очи, скръстване на ръце пред гърдите, пуфтене или дори фактът, че когато говорят с вас не откъсват очи от монитори, крайните заключения са едни и същи. Езикът на тялото на вашите колеги най-сигурно ще ви разкрие дали ви харесват или не.

8. Когато са около вас те заемат отбранителна позиция

Ако колегите ви заемат защитна позиция, когато общуват с вас, то това може да означава, че не ви се доверяват, което най-вероятно се дължи на факта, че изпитват неприязън към вас.

9. Те никога не са съгласни с вас

Непрекъснатите нападки срещу вас и постоянното несъгласие с вашите идеи са знак, че колегите ви не ви харесват. Случвало ли ви се е да изказвате мнение или да споделяте идеи, а вашите колеги да ви прекъсват и отхвърлят казаното, още преди да сте завършили изречението? Причината за това се крие в тяхната неприязън към вас, която е толкова силна, че те са предубедени към всичко, което предлагате, дори то да е блестяща идея или изключително добро решение на даден проблем.

10. Те формират групички, които много напомнят за времето в училище

Ако се чувствате сякаш сте попаднали в сцена от глупав тийнейджърски филм от рода на "Гадни момичета", то със сигурност колегите ви не таят приятелски чувства към вас.

11. Те никога не ви питат за личния ви живот

Ако забележите, че колегите ви си говорят и си споделят неща от личния си живот, а вас никога не ви питат какво правите извън офиса, то бъдете сигурни, че не ви харесват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА