24 Януари, 2017 08:20 2 349 1

Формула 1: Чао, Бърни

  • формула 1-
  • бърни екълстоун
Формула 1: Чао, Бърни - 1

Бърни Екълстоун вече не е главен изпълнителен директор на Формула 1, потвърди Си Ен Ен.

Той ще бъде заменен от Чейз Кери.

Рокадата във Формула 1 е одобрена от новите собственици Liberty Media. Те все пак са предложили на Бърни Екълстоун да бъде почетен президент на Формула 1.

Чейз Кери дипломатично коментира, че „този спорт е това, което е днес, заради Бърни и той винаги ще бъде част от семейството на Формула 1“.

Самият Бърни Екълстоун даде да се разбере, че напуска и няма да приеме почетни длъжности без реална власт да взема решения. През последните 40 години той дирижираше развитието на Формула 1.

Оперативната власт ще е в ръцете на управляващите директори. Това са бившият технически директор на "Ферари" и шеф на "Мерцедес" Рос Браун и бившият изпълнителен вицепрезидент по продажбите и маркетинга в ESPN Шон Братчис.

От Liberty Media посочиха, че са приключили придобиването на Формула 1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    5 0 Отговор
    Крайно време беше да се спре поголовното съсипване на този велик спорт и махането на Б.Е. беше първото, което трябва да стане. Въпросът е дали не е вече доста късно...