27 Януари, 2017 17:08 1 103 6

Колко струва на Германия бежанската криза

  • мигранти-
  • германия-
  • цена
Колко струва на Германия бежанската криза - 1
Снимка: АР/БТА

Германия е дала 21.7 млрд. EUR, за да се справи с бежанската криза, сочат данните на германското финансово министерство, публикувани в месечния му доклад. За 2017 г. са предвидени 21.3 млрд. EUR в държавния бюджет на Федералната република. Въпреки това в Германия отчитат липса на „дупки в бюджета“ и даже излишък.

Само за справяне с причините за миграция Германия е дала 7.1 млрд. EUR. Освен това сумата за хуманитарна помощ в кризисните региони е утроена и възлиза на 1.4 млрд. EUR.

За приема, регистрацията и подслоняването на търсещите убежище в Германия, заделят 1.4 млрд. EUR, а за интеграционни усилия 2.1 млрд. EUR. Социалното осигуряване на бежанците възлиза на 1.7 млрд. EUR. Освен това от федералния бюджет към провинциите и общините отиват 9.3 млрд. EUR.

През 2015 г. в Германия са пристигнали 890 000 търсещи убежище, а през 2016 г. 280 000.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шшш

    10 1 Отговор
    За тези ,който ще ни колят и бесят дадохте бая парички . Колко от тези неграмотници сте използвали за германска икономика - няма и 200човека ,това го заявиха самите индустриалци. Най образованите задържат в Турция, а в Европа пращат отпадъци от Ислямска държава,опитни главорези.Тези "бежанци"до вчера се гавриха с кози и магарета ,сега им се отвори парашута с девойките и го правят като убийци с викове аллах акбар..и дори го качват на живо в интернет..както случая в Швеция ..Ужас и половина..
  • 2 Иван

    3 0 Отговор
    В DW четох,че са 50 милрд.Не знам кое е вярно.
  • 3 мизерия

    6 2 Отговор
    Меркел дала 30 милиарда за. да ги довлече тия тука и да си ги отглежда, а Тръмп го критикуват, че искал да даде подобна сума за да се справи от раз с аналогичен проблем !? Луд свят,.... 'бах тез толерастки и либерастки ценности !!!
    Тя затова сега и такси магистрала ще въведе за останалите европейци за да кихат и те за издръжката на навлеците !
  • 4 Дядо поп

    6 1 Отговор
    Тепърва има да дават,това е само началото сега имат кинти
    ама,като ги резне Тръмп с колите и ги накара да дават
    повече за НАТО има да вият на умрело.
  • 5 Дух

    4 1 Отговор
    Парите са най-малкия проблем. Лощото е, че тази мюсюлманска сган се впива като кърлеж, вкарва ти зараза в кръвта и почва да се плоди звинаги, а ние плащаме (храним), и плащаме (поим), и така докато станат мнозинство. След това размахват ятагана и всички други биват избити. Нещата в Европа са стигнали до там, че вече връщане назад няма. Единственото възможно лечение е атибиотично (кастриране) или оперативно (куршум, газови камери).
  • 6 no name no face no number

    0 0 Отговор
    Докато има Льо Пен има надежда.